Στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης κατασκευάζεται έως το 2022 το «The Mall Lesvos»-Δουλεία σε 2000 άτομα από την Λέσβο (PICS)

Στην Λέσβο το πρώτο περιφερειακό «The Mall»



Αναλυτικά η πρωταπριλιάτικη μας είδηση: 


Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο χώρος του Μακρύγιαλου στην πόλη της Μυτιλήνης (50.212 τμ) αλλά και του εμπορικού λιμανιού με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται στην εταιρεία LAMDA Development.

To LesvosPost.com εξασφάλισε αποκλειστικά τις μακέτες του «The Mall Lesvos». Δείτε στις φωτογραφίες

Μέχρι πριν απο 2 χρόνια αυτή την έκταση 50 (πενήντα) περίπου στρεμμάτων, διαχειρίζονταν ο Δήμος (δημοτικό πάρκινγκ – στάθμευση αστικών κλπ.) και το Λιμενικό Ταμείο (όλες οι άλλες δραστηριότητες) από 25 στρέμματα έκαστος.

Με το ΦΕΚ 4005/Β’/14-03-17 η έκταση παραχωρήθηκε στην εταιρεία  LAMDA Development με σκοπό την κατασκευή υπερσύγχρονου πολυκαταστήματος. 



Η έκταση εκτείνεται από τον περίφρακτο χώρο της Μαρίνας, έμπροσθεν των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων (super market, κλπ), τα γραφεία της ΔΕΗ και μέχρι το Φανάρι

Στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης, την καρδιά της Μυτιλήνης, θα κατασκευαστεί εως το 2022 ένας μοναδικός χώρος με περισσότερες από 150 διαφορετικές επιλογές για αγορές, διασκέδαση και φαγητό, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις αγοραστικές και ψυχαγωγικές επιλογές της Λέσβου.

Επώνυμες εμπορικές αλυσίδες, εστιατόρια και καφέ, πρωτοποριακές κινηματογραφικές αίθουσες και χώροι αναψυχής και διασκέδασης για όλη την οικογένεια, θα βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Με μελετημένο καταμερισμό, σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και πρότυπες βοηθητικές υπηρεσίες, το "The Mall Lesvos" θα εξασφαλίζει την άνετη, ευχάριστη και ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών σε όλους τους χώρους του, ώστε να επιλέγουν εύκολα και αποτελεσματικά αυτό που τους ενδιαφέρει.

Το "The Mall Lesvos" θα αναπτυχθεί από τη LAMDA Development για να αλλάξει ριζικά τις καταναλωτικές συνήθειες του Λεσβιακού - και όχι μόνον – κοινού.

Τη διαχείριση του «The Mall Lesvos» έχει αναλάβει η Μalls Management Services (100% θυγατρική της LAMDA Development), εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης εμπορικών κέντρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα στελέχη της LAMDA Development και της Μalls Management Services επισκέφτηκαν το εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης ενώ είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου αλλά και με την Περιφερειάρχη Β.Α.

Μάλιστα από τις συναντήσεις βγήκαν και δυο πολύ θετικές ειδήσεις καθώς τα στελέχη των εταιρειών δεσμεύτηκαν προς τους άρχοντες του τόπου μας ότι στην κατασκευή αλλά και μετά την ολοκλήρωση θα γίνουν προσλήψεις πάνω από 2000 ατόμων που κατάγονται από την Λέσβο, ενώ μέσα στο «The Mall» θα υπάρχει κατάστημα αποκλειστικά του δήμου όπου θα προωθεί τον τουρισμό της Λέσβου αλλά και τα τοπικά προϊόντα.



Η Λέσβος θα είναι το πρώτο νησί που επεκτείνει της δραστηριότητες της η LAMDA Development, κατασκευάζοντας το πρώτο «The Mall» εκτός Αθηνών

Σίγουρα το επόμενο διάστημα αναμένονται αντιδράσεις από φορείς της αγοράς στην Λέσβο.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο Μιχάλης Μπάκας μιλώντας στο lesvospost.com έκανε την παρακάτω δήλωση: Δεν είναι δυνατό να μας επιβάλουν ακόμα εισπρακτικές λογικές. Αυτές οι εκτάσεις ανήκουν στον ελληνικό λαό και στους Έλληνες πολίτες και μία σωστή διοίκηση θα εκπονούσε βιώσιμα σχέδια ορθολογικής και βιώσιμης αξιοποίησης τους. Όσοι έχουν καταντήσει το ελληνικό κράτος εισπρακτικό μηχανισμό συνεχίζουν να ξεπουλάνε μοιράζοντας ταυτόχρονα φούμαρα για ανάπτυξη. Οι νησιώτες θα πρέπει να αντιδράσουν και να φανεί επιτέλους ποιοι οραματίζονται ένα μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας και ποιοι παρασιτούν ξεπουλώντας δημόσια γη και περιουσία. Ως Οικολογικός άνεμος αγωνιζόμαστε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο για μια ουσιαστική προστασία των κοινών αγαθών όπως οι παραλίες, οι προστατευόμενες περιοχές αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι των πόλεων.