Στην Λέσβο η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα

Τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κα Kate Smith.


Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε αναλυτικά την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας για θέματα που αφορούν την οικονομία, την ανάπτυξη και τον τουρισμό αλλά  και για τα ζητήματα  που απασχολούν τη Λέσβο και τους κατοίκους της. Ειδικότερα, η κα Smith, ζήτησε να ενημερωθεί για την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, το πώς ανταποκρίθηκε η Λέσβος σε αυτή, αν υπήρξε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ποιο βαθμό, καθώς  και σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα το νησί.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες , τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση σε ο,τι αφορά τη Λέσβο έχει ομαλοποιηθεί αρκετά και ενημέρωσε αναλυτικά την Πρέσβη για την πρόταση του Δήμου Λέσβου, σχετικά με το Δίκτυο Πόλεων για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Η κα  Smith επεσήμανε ότι η συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αποτελεί προτεραιότητα, με έμφαση στην καταπολέμηση του δικτύου των διακινητών και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Η Βρετανίδα Πρέσβης, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις φυσικές ομορφιές της Λέσβου και την καθαριότητα της πόλης και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τη φιλοξενία.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.