Στην 12η έκθεση HO.RE.CA 2017 θα συμμετάσχει η Λέσβος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Ελληνικό Πρωινό θα συμμετάσχει στην 12η έκθεση HO.RE.CA 2017 με δικό του περίπτερο.


To «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο κατά πρώτο λόγο να αναδείξει τον  πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο, να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

Για τον σκοπό αυτό έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις που είχαν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των ξενοδόχων, αλλά και όλων των συντελεστών της γαστρονομίας, όπως τους σεφ, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων, αλλά και τους εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ.

Η κυριότερη εξ αυτών είναι η δημιουργία 35 τοπικών προτύπων “Ελληνικού Πρωινού” σε ισάριθμες περιοχές της χώρας (Ρόδος, Κως, Σαντορίνη, Νάξος, Κρήτη, Λέσβος, Βόλος-Πήλιο, Εύβοια, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Ζάκυνθο, Φωκίδα, Λακωνία, Λευκάδα, Σίφνος, Ημαθία, Τήνος, Πάτμος, Φολέγανδρος, Σκύρος, Λήμνος, Αστυπάλαια, Αίγινα, Μύκονος, Αμοργός, Σύρος, Μεσσηνία, Κορινθία, Αχαΐα και Κεφαλονιά) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, καθώς και η προβολή τους στους ξενοδόχους των περιοχών αυτών, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ.

Ήδη αυτή την στιγμή τα ξενοδοχεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” έχουν αγγίξει τα 800 και στοχεύουμε μέχρι το τέλος του 2017 όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να ενσωματώσουν το Ελληνικό Πρωινό στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

Στην 12η έκθεση HO.RE.CA 10-13 Φεβρουαρίου 2017 στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου – Ελληνικού Πρωινού στο HALL 4 του METROPOLITAN EXPO (περιοχή Αεροδρόμιο), στα περίπτερα Α19-Β20  θα συμμετάσχουν – προβληθούν έξι περιοχές της χώρας.
Την τιμητική τους φέτος έχουν η Αμοργός, η Σύρος, η Μεσσηνία, η Κορινθία, η Λέσβος και η Κεφαλονιά.

Αναφορικά με το περίπτερο σας, εμβαδού περίπου 3 τ.μ που θα είναι μέσα στο κεντρικό περίπτερο του ΞΕΕ, μπορείτε να παρουσιάσετε τα προϊόντα της περιοχής σας σύμφωνα με το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό» που έχουμε συνθέσει, δηλαδή αρτοσκευάσματα, λάδια, ελιές, μέλια, αλλαντικά, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, πίτες, μαρμελάδες, τοπικά γλυκά και φρούτα. Στο περίπτερό σας υπάρχουν στη διάθεσή σας 4 ράφια 60 εκατ. το ένα πάνω από το άλλο, ψυγείο συντήρησης όρθιο βιτρίνα, 2 σκαμπώ και 1προθήκη με βιτρίνα. Επισυνάπτεται αναλυτικό σχέδιο του περιπτέρου.

Εκτός από την καθημερινή έκθεση των τοπικών σας προϊόντων στο περίπτερό σας (στα ράφια και στις προθήκες), θα υπάρξει και παρουσίασή του Ελληνικού Πρωινού της περιοχής σας, η οποία θα γίνει σε μορφή μπουφέ συγκεκριμένη μέρα και ώρα που θα ορίσουμε τις επόμενες ημέρες και θα συνδυαστεί με δοκιμές προϊόντων.

Υπάρχουν στη διάθεσή σας φούρνος και επαγωγική εστία, ώστε να μαγειρέψετε όσα θα χρειαστούν για την παρουσίασή σας. Λόγω έλλειψης χώρου, προτείνουμε να έρθει μικρός όγκος προσφερόμενων προϊόντων. Για δική σας διευκόλυνση μπορείτε να δώσετε περισσότερη βάση σε έτοιμα ή κρύα εδέσματα, ώστε να μη χαθεί πολύς  χρόνος στην προετοιμασία και το μαγείρεμα.

Η παρουσίαση του πρωινού της περιοχής σας θα γίνει σε γυάλινα τραπέζια 1,60*80εκατ. Αναφέρονται οι διαστάσεις, ώστε να έχετε μια εικόνα του χώρου και να κάνετε έναν υπολογισμό του τι θα παρουσιάσετε.

Το ΞΕΕ αναλαμβάνει το κόστος του περιπτέρου. Κάθε περιοχή θα λάβει 300€ έξοδα κίνησης.
Οι εμπλεκόμενοι αναλαμβάνουν τη μεταφορά των προϊόντων τους και τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν κατά την παρουσίαση (σκεύη μαγειρικής, είδη σερβιρίσματος κ.α. Για την επαγωγική εστία θα πρέπει να φέρετε ειδικά σκεύη). Το θέμα φιλοξενίας - διαμονής θα διευθετηθεί λίαν συντόμως.

Ενημερώστε μας μέσω e-mail για τα στοιχεία των υπευθύνων επικοινωνίας της περιοχής  σας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο σταθερό και κινητό και e-mail των ατόμων) με τα οποία θα γίνεται η επικοινωνία από εδώ και στο εξής για τα διαδικαστικά της έκθεσης.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.greekbreakfast.gr στα ΝΕΑ-ΕΚΘΕΣΕΙΣ, όπου φαίνονται τα περίπτερα και όλες οι εκδηλώσεις, ώστε να πάρετε μια ιδέα από αντίστοιχες εκθέσεις που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα.