Τι αλλάζει από τις 9 Νοεμβρίου στα διπλώματα οδήγησης

Με αφορμή πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπενθυμίζει ότι, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 διαφοροποιείται ο τρόπος ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών, οι οποίοι ως τώρα είχαν υποχρέωση ιατρικής εξέτασης από Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (Δ.Ι.Ε.).


Συγκεκριμένα καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (Δ.Ι.Ε.) και πλέον όσοι ενδιαφερόμενοι είχαν την υποχρέωση ιατρικής εξέτασης από τις επιτροπές αυτές θα εξετάζονται είτε από γιατρούς των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους (απογευματινά ραντεβού), είτε από ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τις οικείες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

H αμοιβή των γιατρών των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας που στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους (απογευματινά ραντεβού) διενεργούν την ιατρική εξέταση υποψηφίου οδηγού ή οδηγού θα καθορισθεί με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Υγείας και έως την έκδοση της απόφασης αυτής οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλλουν την αμοιβή που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις.

Ενώ η αμοιβή που θα καταβάλλεται στους ιδιώτες γιατρούς που διενεργούν την ιατρική εξέταση υποψηφίου οδηγού ή οδηγού, είναι ίση με το ποσό που ισχύει κάθε φορά ως κατώτατο όριο αμοιβής των συμβεβλημένων με το Δημόσιο γιατρών για επίσκεψη στο ιατρείο τους.

Στις οικείες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας θα βρείτε Πίνακα με τους συμβεβλημένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων για ιατρική εξέταση υποψηφίων οδηγών και οδηγών και από τις οποίες θα ενημερωθείτε για τις ειδικότητες των γιατρών από τους οποίους θα πρέπει να εξεταστείτε.

Τα παράβολα που έχουν κατατεθεί για εξέταση από Δ.Ι.Ε. και δεν χρησιμοποιήθηκαν λόγω μη διενέργειας της ιατρικής εξέτασης επιστρέφονται με τη διαδικασία που προβλέπεται από την εφαρμογή του e-παράβολου.


Πηγη newsit.gr