ΜΕΝΟΥ

OYZO

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

7.000 Τούρκοι τουρίστες στην Λέσβο για να γιορτάσουν το κουρμπάν μπαϊράμ

Ατέλειωτες ουρές σχηματίζονται στο τελωνείο στο Αϊβαλί από Τούρκους τουρίστες που επέλεξαν να περάσουν τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή του κουρμπάν μπαϊράμ στη Λέσβο.

Από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα το πρωί, στη Μυτιλήνη με συνεχή δρομολόγια από την απέναντι ακτή πέρασαν συνολικά 1800 Τούρκοι επισκέπτες. Ενώ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη που αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση υπολογίζεται από τον ταξιδιωτικό πράκτορα που ειδικεύεται σε ταξίδια Τούρκων τουριστών στη Μυτιλήνη κ. Άρη Λαζαρή ο οποίος και μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι στη Λέσβο θα έρθουν ίσως και 7.000 Τούρκοι παραθεριστές. Για ολιγοήμερες μεν πλην άκρως τονωτικές για τη χειμαζόμενη τουριστική κίνηση στο νησί, διακοπές.
Ας σημειωθεί ότι η Τουρκική κυβέρνηση θέλοντας να ενισχύσει τις διακοπές Τούρκων πολιτών στα παράλια που δοκιμάσθηκαν φέτος το καλοκαίρι από τις τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και από το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στη γειτονική χώρα στις 15 του περασμένου Ιουλίου, έδωσε στη γιορτή του κουρμάν μπαϊράμ χαρακτήρα μίνι διακοπών για όλους. Κλείνοντας υπηρεσίες και δίνοντας άδειες σε όλους από την περασμένη Παρασκευή 9 μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Ακόμα και την έναρξη της σχολικής χρονιάς που κανονικά ξεκινούσε αύριο μετέθεσε για την άλλη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι μεγαλουπόλεων να μετακινηθούν προς τα παράλια και πολλοί από αυτούς να περάσουν στα Ελληνικά νησιά για λίγες μέρες.

Να σημειώσουμε εδώ ότι μείωση στις αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, κατά 42% σε σχέση με πέρυσι, έδειξαν τα στοιχεία αφίξεων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με αυτά, στη Λέσβο πέρυσι τον Αύγουστο πέρασαν 15.094 Τούρκοι τουρίστες. Φέτος τον ίδιο μήνα ήρθαν μόλις 8.836. Ως αιτία αυτού του γεγονότος θεωρήθηκε η εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 του περασμένου Ιουλίου και η εξ αυτού έμμεση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, που επιβλήθηκε σε μεγάλο μέρος του τουρκικού πληθυσμού. Να τονίζουμε εδώ ότι οι τουριστικές ροές προς τη Λέσβο τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου, όταν επετράπησαν ξανά τα ταξίδια στο εξωτερικό είχαν μηδενιστεί. Χαμηλές ήταν ακόμα οι τουριστικές ροές από την Τουρκία σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής χρονιάς. Από τις αρχές της χρονιάς μέχρι σήμερα, τη Λέσβο επισκέφθηκαν περίπου 28.000 Τούρκοι τουρίστες.

Στρατής Μπαλάσκας /  ΑΠΕ - ΜΠΕ
LesvosNews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com