Απαράδεκτη κατάσταση στο Κ.Υ Καλλονής- Χωρίς καθαρίστριες και καύσιμα στα ασθενοφόρα (Φωτο, Βίντεο)

Σε συμβολική κατάληψη προχώρησαν οι νοσηλευτές οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. Καλλονής το πρωί της Πέμπτης(11/08).


Όλο το προσωπικό προχώρησε σε συμβολική κατάληψη, καθώς απο τη μια ήθελαν να δώσει ένα μήνυμα για την απαράδεκτη κατάσταση την οποία επικρατεί και απο την άλλη δεν θέλησε να ταλαιπωρήσει και τους ασθενείς που κατά δεκάδες έφθαναν εκεί!

Το κέντρο Υγείας Καλλονής, απο 1η Μαίου (4 μήνες) δεν έχει σύμβαση με εταιρεία καθαριότητας, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να κάνουν "βουνά" και οι εστίες μικροβίων να αυξάνονται και να πληθύνονται. Όπως μας αποκριθήκαν οι γιατροί του Κ.Υ. Καλλονής, αν έκανε την επίσκεψη του το υγειονομικό τότε θα αποκρίνονταν την μη λειτουργία του κτηρίου. Ένα κτήριο, το οποίο έπρεπε να ήταν το πρώτο σε καθαριότητα εξαιτίας της ιδιότητας του, να περιθάλπει δεκάδες, και εκατοντάδες ασθενείς απο τα 3/5 του νησιού μας.

Σε συνέχεια της κουβέντας μας, μάθαμε πως οι ίδιοι οι νοσηλευτές και γιατροί καθαρίζουν το κτήριο, παρόλο που ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος. Στην καθαριότητα βοηθά κάποιες μέρες την εβδομάδα η Δ.Ε. Καλλονής, καθώς στέλνει καθαρίστριες οι οποίες αυτήν τη περίοδο δεν απασχολούνται στα εκπαιδευτήρια Καλλονής. Ωστόσο, οι καθαρίστριες σε μερικές μέρες επιστρέφουν στην βάση τους και τότε δεν θα υπάρχει ούτε αυτή η βοήθεια.

Τα προβλήματα για το "μικρό νοσοκομείο" της κεντρικής Λέσβου όμως δεν σταματούν εδώ.
Το Κ.Υ. Καλλονής δεν έχει ούτε καύσιμα εδώ και πολλούς μήνες. Τα ασθενοφόρα του κινούνται με δωρεές πολιτών καθώς δεν υπάρχει σύμβαση ούτε σε αυτόν το τομέα απο το κράτος.

Μάλιστα, όπως μάθαμε, πριν μερικούς μήνες, οι ελλείψεις ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Δεν υπήρχε οινόπνευμα, μέχρι και χαρτί Α4 για εκτύπωση. Χρήματα απο Μ.Κ.Ο. ήταν αυτά τα οποία έδωσαν αρκετές λύσεις στο κτήριο.

Οι εργαζόμενοι είναι σε έξαλλη κατάσταση και αγωνιούν πολύ για την δημόσια υγεία. Ανησυχούν για τις μολύνσεις οι οποίες μπορούν να επέλθουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία πως αν δεν υπάρξει αντίδραση, θα αναγκαστούν να προβούν σε πολύ πιο αυστηρά μέτρα!




Πηγη kalloninews.gr