Μητέρα – πρόσφυγας της Λέσβου ανάμεσα στις καλύτερες φωτογραφίες των βραβείων «Sony World Photography»

Ανάμεσα στις καλύτερες φωτογραφίες των βραβείων «Sony World Photography» φιγουράρει μια μητέρα – πρόσφυγας η οποία βρήκε καταφύγιο στη Λέσβο, κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της το παιδί της.


Η λήψη φέρει την υπογραφή του επαγγελματία φωτογράφου Αλεσάντρο Πένσο και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τη «δύναμή» της και τα συναισθήματα που χαρίζει σε όποιον την κοιτάξει.

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων, στην περιγραφή της εικόνας, αναφέρονται τα εξής:

«Ημερομηνία: 18 Oκτωβρίου, 2015. Τοποθεσία: Λέσβος, Ελλάδα. Μια μητέρα με το παιδί της τυλιγμένο σε μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης, μετά την αποβίβαση στην παραλία της Καγιά, στο βόρειο τμήμα του ελληνικού νησιού της Λέσβου. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συνειρμοί που μπορεί να προκληθούν καθώς κανείς παρατηρεί τη φωτογραφία πολλά.

Σύμφωνα με την UNHCR, περίπου 850.000 πρόσφυγες και μετανάστες, 
συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, έφτασε στην Ελλάδα από τη θάλασσα το 2015. Από αυτούς, πάνω από μισό εκατομμύριο έκανε στάση διαρκείας στη Λέσβο, που βρίσκεται περίπου οκτώ ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές. Πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ κατέφθασαν εκεί, ζητώντας άσυλο».

Η διαμονή τους στο νησί, σε τραγικά δύσκολες συνθήκες, ήταν απαραίτητη για την εγγραφή τους προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι προς την ελπίδα που ως τελικό στόχο είχε χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία».



Πηγη koolnews.gr