Αλλάζει όψη η πλαζ στα Τσαμακια Μυτιλήνης- Κοντά σε συμφωνία η ΑΔΕΛ με ιδιώτη επιχειρηματία από την Χαλκιδική

Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, κάποιος ασχολείται σοβαρά και η πολυσύχναστη πλαζ στα Τσαμακια, αυτή που είναι στο κέντρο της Μυτιλήνης, αναμένεται να αλλάξει όψη και όπως όλα δείχνουν θα γίνει κούκλα!


Αναλυτικά το ρεπορτάζ από την Μ. Χατζηγεωργίου για τον Δημοκράτη Μυτιλήνης:

Ζήτημα λίγων ημερών, είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η υπογραφή μίσθωσης της παραλίας Τσαμάκια για 10 χρόνια τουλάχιστον, με γνωστό Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ήταν εκείνος που κατέθεσε την πιο συμφέρουσα πρόταση στην ΑΔΕΛ και κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό, τον οποίο είχε πραγματοποιήσει η Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου, με στόχο την αξιοποίηση της πλαζ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι αυτές τις ημέρες η πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ταξ. Πνακά, είναι σε άμεση συνεργασία με τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της σύμβασης και να υπογραφεί μέχρι την Παρασκευή.

Δεδομένου ότι ο νέος μειοδότης έχει στην κατοχή του τουριστικές επιχειρήσεις και παραλίες, είναι γνώστης του αντικειμένου.

Τα τελευταία χρόνια είχε επισκεφτεί το νησί μας, αναζητώντας μια συμφέρουσα επένδυση, ώστε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του. Όπως φαίνεται, η αναζήτηση αυτή απέδωσε καρπούς και τελικά κατέληξε στη μίσθωση της πλαζ Τσαμάκια, που αποτελεί τη μοναδική οργανωμένη παραλία εντός του αστικού ιστού της Μυτιλήνης.

Μέσα στα σχέδια του επιχειρηματία είναι σταδιακά, ξεκινώντας από φέτος, να αξιοποιήσει στο έπακρο όλη την έκταση της παραλίας μαζί με τα παρακείμενα γήπεδα τένις και βόλεϊ. Ήδη ακούγεται ότι σχεδιάζει τη δημιουργία χώρων beach volley και mini soccer, καθώς και την τοποθέτηση καντινών και διαφόρων χώρων αναψυχής κατά μήκος της παραλίας. Στον ίδιο χώρο,θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και το αναψυκτήριο καφέ της παραλίας Τσαμάκια, οι μισθωτές του οποίου παραμένουν οι ίδιοι με τα προηγούμενα χρόνια και πιθανόν θα χρειαστεί να συνεργαστούν με το νέο διαχειριστή της πλαζ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους λουόμενους, οι οποίοι, όμως, πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν αντίτιμο για την χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας ή να καταναλώσουν κάποιο προϊόν από το αναψυκτήριο, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό της παραλίας. 


Πηγή: Δημοκράτης Μυτιλήνης Μ.Χ.