Με επιτυχία η εκδήλωση «Λέσβος – Νέα Ιωνία Δρόμοι της Προσφυγιάς Τότε και Τώρα»-Βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Λέσβου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Νέας Ιωνίας, η εκδήλωση με θέμα: «Λέσβος – Νέα Ιωνία Δρόμοι της Προσφυγιάς Τότε και Τώρα»,


που οργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Πανλεβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής, με την υποστήριξη της ΟΛΣΑ, «για να τιμηθεί στο πρόσωπο του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού - όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά – η τεράστιας σημασίας έμπρακτη αλληλεγγύη των Λέσβιων πολιτών και φορέων προς τους πρόσφυγες πολέμου, αλληλεγγύη η οποία αναγνωρίσθηκε διεθνώς και τίμησε την χώρα μας», συνδέοντας αντίστοιχες μνήμες των πρώτων κατοίκων της Νέας Ιωνίας, με μνήμες της Μικρασιατικής καταστροφής.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, παρουσία των φορέων της πόλης και πολλών συντοπιτών που ζουν στην Αθήνα, τιμήθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, τιμώντας στο πρόσωπό του τη Λέσβο και το εξαιρετικό παράδειγμα ανθρωπιάς που δίνει σε όλο τον κόσμο. Το βραβείο παρέδωσε στον κ. Γαληνό, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παραλαμβάνοντας το βραβείο, αφού ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την ύψιστη τιμή αυτή διάκριση προς τον Λεσβιακό Λαό, ανέφερε ότι, η αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής ανθρωπιστικής κρίσης ήταν και είναι αποτέλεσμα συντονισμένης, επίπονης και συλλογικής προσπάθειας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο. Τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η Λέσβος, αυτή τη στιγμή, έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ να στηριχθεί σε όλους τομείς και ιδιαίτερα στο θέμα του τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και για τον οποίο ο Δήμος Λέσβου καταβάλει μεγάλη και συστηματική προσπάθεια, εντός και εκτός Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου Πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ και ο κ. Χριστόδουλος Τσακιρέλλης Επίτιμος Πρόεδρος τη ΟΛΣΑ.

Τέλος, στην ίδια εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Λευτέρη Πάρτσαλη, που απαθανάτισε με συγκλονιστικό τρόπο στιγμές από τη διάσωση και περίθαλψη των προσφύγων στη Λέσβο.