Στην Λέσβο η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια- Καρέ καρέ όλη η επίσκεψη με βίντεο και Φώτο από το LesvosPost

Στις 12.40 περίπου το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Λέσβου το ιδιωτικό αεροσκάφος της  βασίλισσας της Ιορδανίας, Ράνιας, που επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου.


Την βασίλισσα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και άλλοι.

Κατά την αποχώρηση της από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης για τον Καρά Τεπέ η βασίλισσα της Ιορδανίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέσβου όπου σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου Μυτιλήνης υπέγραψε με ένα μικρό μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών του Δήμου όπως είχαν κάνει και οι τρεις ιεράρχες πριν λίγες ημέρες.

Με θερμά λόγια υποδέχθηκε τη βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. «Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας. Σας υποδεχόμαστε με χαρά. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ, για την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης που κομίζετε. Ο τόπος μας αντιμετώπισε με ανθρωπισμό το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει ένα τέτοιο πρόβλημα. Εμείς, ως άνθρωποι, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου σας καλωσορίζουμε», είπε η Περιφερειάρχης στη βασίλισσα που έκανε τα πρώτα της βήματα στο νησί, κρατώντας την τσάντα της...

Η βασίλισσα Ράνια έφτασε στο νησί ντυμένη με απλά ρούχα σα να είναι μία κοινή θνητή και από την πρώτη στιγμή πλησίασε τους ανθρώπους αυτούς για να ακούσει από τους ίδιους ποια είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την βασίλισσα υποδέχτηκαν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ο Δήμαρχος Λέσβου, ο Γ.Γ Αιγαίου κος Γιαννελης, ο υπεύθυνος του καταυλισμού κος Σ. Μυρογιαννης, και στελέχη της IRC, του ερυθρού σταυρού και άλλων οργανώσεων που δρουν στον καταυλισμό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είδε αρχικά δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγησή της στο Καρά Τεπέ ήταν ιδιαίτερα τρυφερή με τα μικρά παιδιά.
Η Βασίλισσα της Ιορδανίας συνομίλησε χωρίς μεταφραστή με πολλούς από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό.

Η επίσκεψη της βασίλισσας της Ιορδανίας  κράτησε μέχρι τις 14:00 καθώς την περίμενε μια έκπληξη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης κατά την αποχώρηση της. Στην Λέσβο για να συναντήσει την Βασίλισσα Ρανια βρέθηκε η η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη (Δείτε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του LesvosPost).

«Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι, όπως εσείς και εγώ, με τη διαφορά ότι έχουν ζήσει μία ανείπωτη φρίκη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η βασίλισσα και απευθύνει έκκληση για μια συλλογική απάντηση στην κρίση 

Οι συγκλονιστικές στιγμές ήταν πολλές αλλά μια στιγμή μας έκανε εντύπωση ηταν όταν η βασίλισσα της Ιορδανίας συνομίλησε με μια Σύρια πρόσφυγα όπου κρατούσε στην αγκαλιά της το άρρωστο παιδί της, που όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες άλλα και στο βίντεο ΕΔΩ το παιδάκι είναι σχεδόν «καμένο» σε όλο του το σώμα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ακόμα μια συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν αντικρίσαμε δυο ανήλικα προσφυγόπουλα με πλακάτ όπου έγραφε «Αφήστε με να πάω στον πατερά μου» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας γεννήθηκε ως Ράνια Αλ Γιασίν είναι η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας. Γεννηθηκε στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς στις 31 Αυγούστου 1970.Η Βασίλισσα Ράνια θεωρείται οτι είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, εστιάζει την ενέργειά της, υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη της βασίλισσας της Ιορδανίας έρχεται έπειτα από εκείνη της Σούζαν Σάραντον, της Αντζελίνα Τζολί και προσφάτως του Πάπα Φραγκίσκου, που ήρθαν στη Λέσβο για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς όλο τον κόσμο για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Δείτε καρέ καρέ όλη η επίσκεψη της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας στην Λέσβο όπως την κατέγραψε το lesvospost.com με Φώτο και βίντεο



 






















Φώτο-Βιντεο: Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)