«Αφήστε με να πάω στον πατερά μου»- Συγκλονιστική ΦΩΤΟ με προσφυγόπουλα κατά την διάρκεια της επίσκεψης, της Βασίλισσας Ρανιας

Στις 12.40 περίπου το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Λέσβου το ιδιωτικό αεροσκάφος της  βασίλισσας της Ιορδανίας, Ράνιας, που επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είδε αρχικά δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγησή της στο Καρά Τεπέ ήταν ιδιαίτερα τρυφερή με τα μικρά παιδιά.
Πολλά από τα παιδάκια με διάφορα πλακάτ έδωσαν το δικό τους μήνυμα προς την Βασίλισσα Ρανια.

Δυο από τα ανήλικα παιδιά σήκωσαν πλακάτ όπου έγραφε «Αφήστε με να πάω στον πατερά μου»

Οι συγκλονιστικές στιγμές ήταν πολλές αλλά μια στιγμή μας έκανε εντύπωση όταν η βασίλισσα της Ιορδανίας συνομίλησε με μια Σύρια πρόσφυγα όπου κρατούσε στην αγκαλιά της το άρρωστο παιδί της, που όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες άλλα και στο βίντεο ΕΔΩ το παιδάκι είναι σχεδόν «καμένο» σε όλο του το σώμα.

Τα ασυνόδευτα ανήλικα είναι η πιο «μεγάλη πληγή» του Προσφυγικού

Η 10χρονη και η 5χρονη από τη Συρία με τα πλακατ «Αφήστε με να πάω στον πατερά μου» ζουν με την μητέρα τους εδώ και λίγο καιρό στον καταυλισμό του Καρα Τεπε, ενώ άγνωστο είναι το που βρίσκεται ο πατέρας τους καθώς δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε περεταίρω μαζί τους.. 

Είναι ένα από τα εκατοντάδες ασυνόδευτα ανήλικα που περνούν κάθε μήνα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες του LesvosPost.com:









Φώτο-Βιντεο: Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)