Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί για την άφιξη Πάπα και υψηλών επισκεπτών στην Μυτιλήνη- Σε επιφυλακή τα σώματα ασφαλείας (ΦΩΤΟ)

Η επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία προηγούμενη και έχει ήδη προκαλέσει έναν πυρετό προετοιμασιών για την υποδοχή του στους τοπικούς φορείς.


Ο Δήμος Λέσβου, ο οποίος σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων για το Πάσχα πραγματοποίησε σύσκεψη για να καταλήξει σε ένα τελετουργικό για την περίσταση.

Και καθαρισμοί….

Εκτεταμένοι καθαρισμοί ξεκίνησαν από χθες το πρωί σε όλη την Μυτιλήνη…. αλλά περισσότερο γύρω από το άγαλμα της «Μικρασιάτισσας Μάνας» από συνεργεία του Δήμου. Φαίνεται πως ο Πάπας με τους Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο ,Τσιπρα και Παυλόπουλο θα επισκεφτούν την Επάνω Σκάλα με σκοπό να τιμήσουν την μνήμη των νεκρών προσφύγων σε μια συμβολικού χαρακτήρα τελετή.

Σε επιφυλακή οι πάντες….

Σ επιφυλακή σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκονται από την Δευτέρα όλα τα σώματα ασφαλείας του νησιού μας για την άφιξη των θρησκευτικών ηγετών μαζί με τον ΠτΔ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακυρώθηκαν από τους διοικητές των μονάδων οι νυχτερινές προγραμματισμένες ασκήσεις για Τρίτη και Πέμπτη από τον στρατό ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται στην Μυτιλήνη στελέχη και της ασφάλειας Αθηνών με εμπειρία σε τέτοιες αφίξεις, και όπως όλα δείχνουν η Λέσβος την 16 Απριλη θα είναι αστακός με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια από στεριά, θάλασσα και αέρος…

Ανησυχία στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί το γεγονός ότι στο νησί μας βρίσκονται πολλές ομάδες αλληλέγγυων και εθελοντών κυρίως ξένων.. με την τελευταία επεισοδιακή απέλαση στην Τουρκία από την Μυτιλήνη να είναι χαρακτηριστική..

Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων για το ακριβές περιεχόμενο της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναταραχή. 







Φωτο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ