ΤΩΡΑ: Σε λευκό κλοιό η Λέσβος 20/01-21/16-Συνεχής ενημέρωση (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχής ανανέωση κειμένου


Update 00:00 21-01-16

ΠΑΓΕΤΟΣ σε όλη την Λέσβο.. Μεγάλη προσοχή ⚠ στις μετακινήσεις σας τις πρωινές ώρες... 

UPDATE: 22:28 20-01-16

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σταματήσει η χιονόπτωση στα περισσότερα χωριά της Λέσβου, ενώ σε αλλά ρίχνει χιονόνερο… ΠΡΟΣΟΧΗ τις πρωινές ώρες στον παγετό που έχει αρχίσει να δημιουργείτε…. Από τα μηχανήματα περιφέρειας και δήμου Λέσβου γίνεται μεγάλη προσπάθεια να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί ενώ σιγά σιγά θα ανοίγουν και οι αποκλεισμένοι δρόμοι…..

UPDATE 21:50 20-01-16

Χιονόπτωση ακόμη και σε μηδέν υψόμετρο! χιονίζει σε Καλλονή και Σκάλα Καλλονής. Οι δρόμοι όσο περνάει η ώρα κλείνουν ολοένα και περισσότερο! Ο δρόμος προς φίλια είναι κλειστός απο τον Άγιο Ιγνάτιο και πάνω. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση! Επίσης με αλυσίδες και τεράστια προσοχή η κίνηση στον δρόμο Καλλονή-Μυτιλήνη. Οι εργάτες κάνουν προσπάθεια με τα μηχανήματα να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, αλλά η ένταση του χιονιού δεν βοηθάει!

UPDATE 21:20 20-01-16

Σύμφωνα με πληροφορίες μας παραμένουν στο δάσος από Λαμπου Μύλοι έως Καλλονή  περίπου 10-20 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στο χιόνι- (Δείτε Φώτο κάτω), μηχανήματα προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τώρα τους οδηγούς


UPDATE 20:40 20-01-16:

Ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί: 

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί σε όλη τη Λέσβο, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα είναι ανοιχτοί.

UPDATE: 20:00 20-01-16

Ανακοίνωση της ΠΕ Βορείου Αιγαίου:

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου από τις πρωινές ώρες επιχειρούν στο νησί, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, όμως η σφοδρότητα του φαινομένου δεν επιτρέπει προς το παρόν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τη συνέχιση των παρεμβάσεων.


Συνιστούμε στους πολίτες τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

UPDATE: 19:00 20-01-16

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην επαρχιακή οδό Βαφειού – Συκαμινέας.
Στην επαρχιακή οδό «Υψηλομέτωπο» - Στύψη.
Στην επαρχιακή οδό Φίλιας – Σκαλοχωρίου.
Εντός Δημοτικών Διαμερισμάτων Άγρας και Αγιάσου.
Στην επαρχιακή οδό Αγιάσου – «Σανατορίου» - «Ραντάρ».
Στην επαρχιακή οδό Αγιάσου – Μυτιλήνης.
Στην επαρχιακή οδό Πολιχνίτου – Μυτιλήνης.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ερεσού, Άντισσας και Καλλονής.

UPDATE: 18:20 20-01-16

Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού όλα τα σχολεία του Δήμου Λέσβου (και της Μυτιλήνης) σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 21/01

Κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί: 

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι ,εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι Παιδικοί Σταθμοί σε όλη τη Λέσβο, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα παραμείνουν κλειστοί.


UPDATE: 17:37 20-01-16

Χιονόπτωση έχουμε σε Λουτρά, Αγία Μαρίνα, Καγιανη, Παγανη Μυτιλήνης όπου ζητάνε επειγόντως αλατιέρα καθώς οι δρόμοι άρχισαν να γλιστρούν. Επίσης χιονίζει σχεδόν σε όλη την ορεινή Λέσβο με πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.


UPDATE 13:40 20-01-16

Τό χιόνι το έχει στρώσει στα περισσότερα χωριά και συνεχίζει να χιονίζει. Μέχρι τώρα δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά που έχει χιονίσει έχουν καταστεί ολισθηροί και η αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους αυτούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αρχική ενημέρωση ώρα 13:20 20/01/16:

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από κατοίκους των ορεινών περιοχών της Λέσβου, εδώ και λίγη ώρα, έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Συγκεκριμένα χιονίζει με μεγάλη ένταση σε Αγιασο, Σκουταρο, Φιλια, Μανταμαδο, Ανεμωτια, Σκαλοχωρι,Συκαμια, Αμπελικό κ.α

Μάλιστα, στα περισσότερα χωριά τα χιόνια δεν έχουν λιώσει ακόμη απο την προηγούμενη χιονόπτωση της Τρίτης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Στην πόλη της Μυτιλήνης εδώ και λίγη ώρα ρίχνει χιονόνερο ενώ δειλά δειλά κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Μικροπροβλήματα δημιουργούνται στις μετακινήσεις των αυτοκινήτων στις κυρίως ορεινές περιοχές όπου χρειάζεται οπωσδήποτε η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά που βρίσκονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νησιού.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2251350595 της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του δήμου, προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Το LesvosPost.com θα σας ενημερώνει συνεχώς με βίντεο και Φώτο απο την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο.. 

Στείλτε μας τα δικά σας βίντεο, φωτογραφίες, καταγγελίες, παρατηρήσεις από την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο στο E-mail μας lesvospost@gmail.com η στο group του Facebook εδω

Συνεχής ανανέωση κειμένου

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από τις Χιονισμένες περιοχές της Λέσβου


Δείτε πλάνα που κατέγραψαν το μεσημέρι αναγνώστες του LesvosPost.com από μερικές περιοχές της Λέσβου

Βίντεο: Γ. Μαρμαρινος (Συκαμια Μανταμαδος) , Γ. Καριοφυλλης (Λεπετυμνος), Ε. Χατζηαργυριου (Αργενος)







Χιόνια Σκάλα Καλλονης 20/01/2016- kalloninews.gr





Δασος Καλλονης



Αγιασος- ΩΡΑ 13:10 Αφροδίτη Γουναρη

ΦΩΤΟ: Σκαλοχωρι Μιχάλης Καμπάς ΩΡΑ 13:00 20/01-kalloninews.gr