Σε λευκό κλοιό η Λέσβος-Παγετός σε όλο το νησί (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)-Συνεχής ενημέρωση

Συνεχής ανανέωση κειμένου

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από όλες σχεδόν τις Χιονισμένες περιοχές της Λέσβου

Ενημέρωση 19 Ιανουαρίου 2016

UPDATE 20:15 19/01/16

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω παγετού, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο της Λέσβου σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στα παρακάτω σημεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

§ Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ

· Ε. Ο. Βάφεις – Άργενος.

· Ε. Ο. Πλωμαρίου – Μεγαλοχωρίου – Ακρασίου – Αμπελικού Λέσβου.



UPDATE 18:10 19/01/16

Δείτε στα παρακάτω Link τα τελευταία ρεπορτάζ του LesvosPost.com για τα χιόνια.

Μαγεία…..με ήλιο στο ασπρισμένο Αμπελικο Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Με χιόνι και ήλιο «ξύπνησε» ο Ασώματος Λέσβου-Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στο τέλος της βδομάδας-Ξανά χιονοπτώσεις στην Λέσβο

Ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λέσβου-Προβλήματα στα ορεινά χωριά από τον παγετό-Δείτε σε ποια σημεία η κίνηση γίνεται με αλυσίδες


UPDATE 19-01-16 ΩΡΑ: 14:00


Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στο τέλος της βδομάδας

Η εβδομάδα που διανύουμε, πάντως, θα είναι πιθανόν η πιο κρύα βδομάδα του χειμώνα καθώς το θερμόμετρο στην Αττική θα δείχνει από -1 μέχρι 9 βαθμούς κελσίου ενώ χαμηλές θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμα και στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και έντονες βροχοπτώσεις.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πάντως, έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας καθώς θα σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση η οποία θα συνεχιστεί ολόκληρο το Σαββατοκύριακο με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν και θα ενταθούν τα φαινόμενα χιονόπτωσης.


UPDATE 19-01-16 ΩΡΑ: 10:40

Ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λέσβου μετά την επέλαση του χιονιά με μικροπροβλήματα να εντοπίζονται μεταξύ ορεινών χωριών.



Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία μεταξύ των χωριών Συκαμια – Βαφειο και από Ανεμώτια, Φίλια μέχρι Σίγρι αλλά και στο Αμπελικό,  όπου μηχανήματα του δήμου σπεύδουν για να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

...Δείτε τον καιρό αναλυτικά εδώ….


Ενημέρωση 18 Ιανουαρίου 2016


Update: 21:50 18-01-16

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του Αμπελικου η Επ. Ο. Αμπελικού - Μεγάλη λίμνη Λέσβου είναι απροσπέλαστη ακόμα και με αλυσίδες καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.


Όπως μας ανέφεραν από το μεσημέρι δεν ξαναπέρασε το μηχάνημα της περιφέρειας και έτσι οι κάτοικοι του ορεινού χωριού παραμένουν εγκλωβισμένοι και κάνουν έκκληση να σταλεί μηχάνημα με σκοπό αύριο να πάνε στις δουλείες τους.


UPDATE: 19:30 18/01/16

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο της Λέσβου σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στα παρακάτω σημεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ

· Επ. Ο. Αργένου - Συκαμινιάς, Καλλονής - Άγρα, Υψηλωμέτωπο - Στύψης - Καλλονής – Φίλιας - Βατούσας Άντισσας και Σιγρίου.

· Εντός και πέριξ οικισμού Αγιάσου Λέσβου




UPDATE :17:30 18/01/16

Με αλυσίδες γίνονται οι μετακινήσεις στα χωριά, στη βόρεια πλευρά του όρους Λεπέτυμνος, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά που βρίσκονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νησιού.

Μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της περιφέρειας επιχειρούν στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, προκειμένου να τους κρατήσουν ανοικτούς. Με αλυσίδες γίνονται οι μετακινήσεις στα χωριά, στη βόρεια πλευρά του όρους Λεπέτυμνος στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2251350595 της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του δήμου, προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού έκλεισαν σήμερα τα σχολεία στο νησί με εξαίρεση αυτά στον πρώην δήμο Μυτιλήνης.

Όμως όλα τα σχολεία του Δήμου Λέσβου (και της Μυτιλήνης) σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη.

Κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί: 


Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι ,εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι Παιδικοί Σταθμοί σε όλη τη Λέσβο, αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, θα παραμείνουν κλειστοί.


UPDATE 11:30 18/01

Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο πλην της Δημοτικής Ενότητα Μυτιλήνης.


Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης σε όλη τη Λέσβο κλείνουν με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, τα σχολεία σε όλη την περιφέρεια πλην του πρώην Καλλικρατικού δήμου της Μυτιλήνης.

UPDATE 11:00 18/01

Τό χιόνι το έχει στρώσει στα περισσότερα χωριά ,και με χαμηλό υψόμετρο ,και συνεχίζει να χιονίζει. Μέχρι τώρα δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά που έχει χιονίσει έχουν καταστεί ολισθηροί και η αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους αυτούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές όπως Μεγαλοχωρι, Καπη, Κλειου, Πελοπη, Ναπη, Αγιάσο, Αργενο, Συκαμια, Φιλια, Στυψη, Σκαλοχωρι, Βρισα, Αμπελικο, Καριωνα Γέρας μέχρι Σκοπελο, Ασωματο,Παλαιοχώρι, Μολυβο, Πολιχνιτο, Ακρασι κ.α..

Στην πόλη της Μυτιλήνης εδώ και λίγη ώρα ρίχνει χιονόνερο ενώ δειλά δειλά κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την Χιονισμένη Λέσβο

Αρχική ενημέρωση ώρα 09:00 18/01/16:


Σύμφωνα με πληροφορίες μας από κατοίκους των ορεινών περιοχών της Λέσβου, εδώ και λίγη ώρα, έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Συγκεκριμένα σε λευκό φόντο ξύπνησαν οι κάτοικοι της Αγιασου, Σκουταρου, Φιλια, Μανταμαδος, Ανεμωτια,Σκαλοχωρι, Βατουσα, Άγρα, Μεγαλωχορι, Παλαιοχωρι, Βαφειο, Μολυβο, Καλλονή, Δάφια αλλά και χαμηλότερα.

Μικροπροβλήματα δημιουργούνται στις μετακινήσεις των αυτοκινήτων στις κυρίως ορεινές περιοχές όπου χρειάζεται οπωσδήποτε η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην πόλη της Μυτιλήνης εδώ και λίγη ώρα ρίχνει χιονόνερο ενώ δειλά δειλά κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες νιφάδες χιονιού.


Το LesvosPost.com θα σας ενημερώνει συνεχώς με βίντεο και Φώτο απο την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο.. Το lesvospost.com δίνει την δυνατότητα σε όλους τους καιρόφιλους να συμβάλλουν ενεργά στην online ενημέρωση. Στείλτε μας φωτογραφίες και video από την κακοκαιρία που θέλετε να δημοσιευτούν στο site μας γράφοντας μία σύντομη περιγραφή και φυσικά το ονοματεπώνυμο σας και εμείς θα το δημοσιεύσουμε στην αρχική μας σελίδα.

Περιμένουμε επίσης τις συνεχής αναφορές σας ενώ οι κάτοχοι web camera μπορούν να μας στείλουν και τα timelapse από την περιοχή τους.

Στείλτε μας τα δικά σας βίντεο, φωτογραφίες, καταγγελίες, παρατηρήσεις από την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο στο E-mail μας lesvospost@gmail.com η στο group του Facebook εδω


Συνεχής ανανέωση κειμένου

Σε λίγο περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από πολλές χιονισμένες περιοχές της Λέσβου


Χιονια στο Βαφειο- Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Δείτε βίντεο από το κέντρο της Καλλονής- kalloninews.gr




Δρόμος Καλλονής-Φίλια kalloninews.gr




ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ- Μ.Ανδριανης




Μυτιλήνη- Αγιασος Λέσβου- Οδοιπορικό lesvospost.com ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ



Δείτε φωτογραφίες από την Χιονισμένη Λέσβο

Βάλτε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στις εικόνες για να δείτε ποιες περιοχές απεικονίζονται 

Φωτο, Π. Κουτσκουδης, Π. Βαλεσης, Ε. Κουτσαβλη, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΛΑΓΑΝΗΣ,Anthony M Kyriazis, Αθηνά Κεχαγιά, Δ. Σπανελλης,  Κατερίνα Καραουλανη, Atromitos Anemotias FC, Ελενη Φραγκου, Το κατι αλλο,  Ελενη τσεσμετζη, Τόμυ Χατζηκυριαζής, Νεκτάριος Τσοπλακης


Σκουταρος Λεσβου

Σκουταρος Λεσβου





Συκαμια Λέσβου

Συκαμια Λέσβου

Συκαμια Λέσβου
Αντισσα Λέσβου

Αντισσα Λέσβου


Αγία Παρασκευή Λέσβου

Αγία Παρασκευή Λέσβου


Καπη Λέσβου

Καπη Λέσβου


Ασωματος Λέσβου

Ασωματος Λέσβου




Σκοπελος Λεσβου

Σκοπελος Λεσβου


ΣΚΑΛΟΧΏΡΙ Λέσβου


Βαφειος Λεσβου



Αμπελικο Λεσβου


Αγιασος Λεσβου

Αγιασος Λεσβου

Αγιασος Λεσβου

Αγιασος Λεσβου
Φιλια Λεσβου
Φιλια Λεσβου

Αγιασος Λεσβου