Δυνατές μεταγραφές για τον Αιολικό Μυτιλήνης- Πήρε Κρητικό-Αθανασοπουλο-Βανγκελι

Για την οχύρωση της ομάδας σε κάθε γραμμή του γηπέδου φροντίζει η διοίκηση του Αιολικού, προχωρώντας σε συνεχή μεταγραφικά χτυπήματα, στο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου.


Ο σύλλογος της Μυτιλήνης προχώρησε σε διπλό χτύπημα, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Βασίλη Αθανασόπουλο και τον Κώστα Κρητικό και τον Πάβλι Βανγκέλι μετά τους Πιέρ Καλαγκάνης, Ηλιόπουλος,

Ο Βασίλης Αθανασόπουλος είναι 26χρονος επιθετικός που στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Καλαμάτα, όντας αντίπαλος του Αιολικού στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου.

Πέρσι, έπαιξε με τα χρώματα του Ορφέα Ελευθερούπολης στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ενώ έχει αγωνιστεί και στον Μεσσηνιακό.

Από την άλλη, ο Κώστας Κρητικός είναι 24χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ήταν συμπαίκτης του -επίσης νεοαποκτηθέντος- Δημήτρη Ηλιόπουλου στην Επισκοπή. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού τη σεζόν 2010-2011, ενώ έχει παίξει και σε Ζάκυνθο, ΠΑΟ Ρουφ, ΑΟ Γλυφάδας, Εθνικό Πειραιά και Φωστήρα.

Με καθυστέρηση μερικών ημερών ο Πάβλι Βανγκέλι αποτελεί τελικά την 5η μεταγραφή του Αιολικού, με τις δυο πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία.

Ο 31χρονος μέσος είχε αρχικά συμφωνήσει με τον Αιολικό στις αρχές Γενάρη ερχόμενος μάλιστα στο νησί για να υπογράψει, ωστόσο το γεγονός ότι θα είχε δικαίωμα από την 1η Φεβρουαρίου σύμφωνα με την διάταξη της ΕΠΟ για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έκανε τους ανθρώπους του Αιολικού να «ακυρώσουν» την συμφωνία, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, να την “παγώσουν” καθώς ήθελαν οι παίκτες που θα αποκτηθούν να είχαν αμέσως δικαίωμα συμμετοχής.

Η νίκη στο Λεβάντε όμως και η μείωση της διαφοράς από την κορυφή, αλλά και η επιθυμία του παίκτη να περιμένει τον Αιολικό, άλλαξε τα δεδομένα και τελικά η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση του Βανγκέλι, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στο νησί και προπονείται κανονικά με την ομάδα.

Ο ομογενής από την Αλβανία έχει μεγάλη εμπειρία αφού έχει περάσει από Ποντιακό Νέας Σάντας, ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκό, Πας Γιάννινα, Νέους Επιβάτες, Παναιτωλικό, Ρόδο, Αναγέννηση Επανομής, Ηρακλή Ψαχνών, Κόρινθο και Τύρναβο.


Στον αντίποδα, παρελθόν για τον Αιολικό αποτελεί ο Τρύφων Κρουσταλέλης. Ο 25χρονος αριστεροπόδαρος μεσοαμυντικός είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι από τον Εθνικό Σερρών, χωρίς πάντως να μπορέσει να προσφέρει όσα θα ήθελε στους «κυανόλευκους», εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπισε με τραυματισμούς, ενώ επέστρεψε ο νεαρός τερματοφύλακας Κλεομένης Παπαλοπουλος και δανεικός στον Αίγειρο Μυστεγνων δόθηκε ο Καπταγιαννης.