Γλίτωσαν από τα μανιασμένα κύματα ανοιχτά της Μυτιλήνης 41 μετανάστες

Άγιο είχαν 41 μετανάστες, οι οποίοι γλίτωσαν από τα μανιασμένα κύματα στα ανοιχτά της Μυτιλήνης.


Όλα ξεκίνησαν στις 09:50 το πρωί της Πέμπτης, όταν ελικόπτερο της Frontex που περιπολούσε στην περιοχή, είδε ένα ναυτικό μίλι βόρεια του νησιού συντρίμμια από λέμβο και πάρα πολλά σωσίβια στο νερό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και έσπευσαν δύο ελικόπτερα της Frontex καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού.


Μέσα στα πρώτα λεπτά βρέθηκε ζωντανός ένας άνδρας, τον οποίο περισυνέλλεξε το τζετ σκι Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Όταν έφτασαν στη στεριά, ο άνδρας τους είπε ότι δουλεμπορικό τους παράτησε μεσοπέλαγα και πως δεν ήξερε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν σ’ αυτή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, βάσει της μαρτυρίας του, στη λέμβο επέβαιναν άλλα 40 άτομα και όλα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στη στεριά.

Όπως διαπιστώθηκε, δεν υπήρξε ναυάγιο, και ο διασωθείς ήταν ο μόνος άνθρωπος που βρέθηκε στη θάλασσα ενώ η πνευστή λέμβος στην οποία επέβαινε προσέγγιζε το νησί.
Εκτιμάται ότι μπορεί να πήδηξε από τη λέμβο γιατί φοβήθηκε.

Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους πρόσφυγες ανοιχτά της Μυτιλήνης, αφότου ελικόπτερο της Frontex εντόπισε βόρεια του νησιού έναν ναυαγό, ο οποίος και περισυνελέγη, ενώ στη γύρω περιοχή βρέθηκαν επίσης ξύλινα συντρίμμια και σωσίβια.

Στις έρευνες συμμετείχαν ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ένα πλωτό του Λιμενικού, καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Ο ναυαγός περισυνελέγη από το ελικόπτερο και μεταφέρεται στη Μυτιλήνη, ενώ υπάρχουν αναφορές για διάσπαρτα σωσίβια μέσα στη θάλασσα.