Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μυτιλήνη-Σκληρή μάχη με της φλόγες στα βουνά Αμαλή, Κουρτερή και Αγία Μαρίνα (Φώτο)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης σε Αμαλή, Κουρτερή και Αγία Μαρίνα.


Τα κύρια μέτωπα της φωτιάς έχουν αντιμετωπιστεί πλήρως, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι αλλεπάλληλες σε όλη την έκταση της καμμένης περιοχής.

Ο απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς ανέρχεται σε περισσότερα από 4000 στρέμματα πευκοδάσους σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένει η Χαραμίδα, λόγω της καταστροφής στύλων της ΔΕΗ από τη φωτιά. Από τις φλόγες καταστράφηκε και το πρώην στρατιωτικό φυλάκιο της Χαραμίδας.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες πυροσβέστες και εθελοντές καταφέρνοντας να γλιτώσουν τα σπίτια στον οικισμό της Χαραμίδας. Εκτεταμένες ωστόσο είναι οι ζημιές στις αυλές των σπιτιών και σε ελαιοκτήματα της περιοχής.

Εντω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χθες το βράδυ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά. "Άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε ιδιοκτησίες προκειμένου να αποζημιωθούν όσοι δικαιούνται" δήλωσε στην ΕΡΤ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Δυνάμεις από Αθήνα και Χίο έφτασαν σήμερα το πρωί στην Μυτιλήνη με το πλοίο της γραμμής. Συγκεκριμένα 8 πυροσβεστικά οχήματα και 35 πυροσβέστες προερχόμενοι από την Αθήνα και κλιμάκιο με δύο οχήματα από τους Εθελοντές Πυροσβέστες της Ιωνίας Χίου επιχειρούν ήδη στην περιοχή της Αμαλής.

Τέλος από το πρωί επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα που βρίσκονται στο νησί και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

"Θα περάσουν αρκετές μέρες για να ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης. Οι εστίες είναι αρκετές ακόμα και συνεχώς έχουμε αναζωπυρώσεις. Τα οχήματα με όλο το προσωπικό θα παραμείνουν όσο χρειαστεί ώστε να σβηστεί και η τελευταία σπίθα" δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Διοικητής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευτέρης Ελευθεριάδης.

"Παρέχουμε όλα τα μέσα τα οποία ζητά η πυροσβεστική και στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων που λόγω της μορφολογίας κρίνονται απαραίτητα" δήλωσε στην ΕΡΤ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΟΥ



ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ