Στο καταυλισμό του Καρά Τεπέ Μυτιλήνης ο «Άλλος Άνθρωπος» ταΐζει χιλιάδες μετανάστες (ΦΩΤΟ)

Στην Μυτιλήνη ξανά βρίσκεται από σήμερα ο «Άλλος Άνθρωπος» με σκοπό να ταΐσει όσους μετανάστες μπορέσει στο διάστημα της παραμονής του στην Λέσβο για δεύτερη φορά μετά Ιουνιο.


Ο επικεφαλής της δράσης «Ο άλλος άνθρωπος» Κώστας Πολυχρονόπουλος βρέθηκε στον προσωρινό καταυλισμό του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στον Καρά Τεπέ με σκοπό να μαγειρέψει για τους χιλιάδες μετανάστες που μένουν στο προσωρινό κέντρο του Δήμου Λέσβου.

Tα μπαγκάζια του είναι στοιβαγμένα πρόχειρα στο πλακόστρωτο: ένας στραβοχυμένος πάγκος με ζυμαρικά και πελτέδες, μια πολυκαιρισμένη φιάλη γκαζιού με τα αξεσουάρ της, μια μεγάλη αλουμινένια κατσαρόλα. 

«Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, ελεημοσύνη ή κάποιου είδους συσσίτιο. Όχι, αυτό που κάνουμε εδώ λέγεται αλληλεγγύη...» διευκρινίζει ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». 


Αναλυτικά η ανακοίνωση μέσα από την σελίδα oallosanthropos.blogspot.gr έχει ως εξής:


Αύριο ξεκινάμε για Μυτιλήνη με την βοήθεια του Γιώργου και του παπαστρατη από την ΑΓΚΑΛΙΑ που μας έβγαλαν τα εισιτήρια και της Αναστασίας που μας έδωσε το σπίτι της αλλά και του Δημήτρη που θα μας φιλοξένησε στο ξενοδοχείο στον Μολυβο

Το πρόγραμμα  έχει ως εξής:


Κάθε Τρίτη αρχίζοντας από 11 Αυγούστου ,Πέμπτη 13 Αυγούστου και Παρασκευή 14 Αυγούστου μέχρι της 28 Αυγούστου. θα μαγειρεύουμε από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στους πρόσφυγες που υπάρχουν εκεί αλλά και στους κατοίκους της Μυτιλήνης. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων όσων θέλουν και μπορούν. Τα μαγειρέματα θα γίνονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και στους χώρους που υπάρχουν πρόσφυγες. Στις 20 Αυγούστου θα μαγειρέψουμε στη Δαφια Καλλονής στις 8 το βράδυ. Τα μαγειρέματα στην Αθήνα θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη στο Μοναστηράκι στις 4 και κάθε Τετάρτη στο Χαιδαρι στις 2.

ΦΩΤΟ Γ. Παπαδόπουλος