ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ-Συλλαλητήριο από το εργατικό κέντρο στην Πλατεία Σαπφους Μυτιλήνης

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ


Το νέο 3ο μνημόνιο το οποίο φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το οποίο τυγχάνει της πλήρης αποδοχής και των λοιπών κομμάτων του κεφαλαίου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ), αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες που βλέπουν να εξαπολύεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα λίγα δικαιώματα τους που έχουν παραμείνει.

Το νέο μνημόνιο της «Αριστεράς» το οποίο έρχεται να συμπληρώσει να προηγούμενα, είναι ένα πακέτο αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργασιακά και ασφαλιστικά, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου, τσακίζει τη φτωχή αγροτιά με την αβάσταχτη φορολογία, «βάζει χέρι» στο λαϊκό εισόδημα με την φοροληστεία. Στον αντίποδα κάνει νέες παραχωρήσεις στους βιομήχανους και στους μεγαλοεργοδότες, θυσιάζοντας το λαό και την εργατική τάξη στο «βωμό» του κέρδους των καπιταλιστών. Εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση πολλών δις ευρώ, για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ότι από τη σκληρή διαπραγμάτευση που έγινε μεταξύ «θεσμών» ή κουαρτέτο όπως έγινε τώρα και της  Ελληνικής κυβέρνησης όφελος είχαν και έχουν μόνο οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Οι μάσκες έπεσαν, ότι και να κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα που έχουν. Εξαπάτησαν το λαό και θα το ξανακάνουν στο μέλλον. Τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη. Καμιά ανοχή, κανένας εφησυχασμός, καμιά αυταπάτη. Ο δικός μας ο δρόμος δεν συμβαδίζει με το δρόμο των μονοπωλίων. Τα δικά μας συμφέροντα ακολουθούν το δρόμο της αναμέτρησης και της ρήξης με το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Να ακυρώσουμε όλα τα μέτρα τους, όλα τα σχέδια τους, όλους τους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους στην πράξη.

Να μην χαθεί στιγμή! Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νέο βάρβαρο μνημόνιο. Καμιά υποταγή – Καμιά συναίνεση στα νέα μέτρα!

Μπορούμε να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, απαλλαγμένοι από την ΕΕ και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται.

                                                                             Η    ΔΙΟΙΚΗΣΗ