Μάχη με τις φλόγες δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα στην Μυτιλήνη-Ανεξέλεγκτη η φωτιά-Στις αυλές οι φλόγες (ΦΩΤΟ)

Μαίνεται από τις 08:00 το πρωί η φωτιά στην Αγία Μαρίνα της Μυτιλήνης, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέει στην περιοχή.


Η πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις, έχοντας επιστρατεύσει στη μάχη για την κατάσβεση και άλλα τρία ελικόπτερα, από ένα που επιχειρούσε νωρίτερα.

Ενισχυμένα είναι και τα πεζοπόρα τμήματα που αποτελούνται από 34 άτομα, ενώ ένα πεζοπόρο τμήμα έχει φύγει από την Αθήνα προς ενίσχυση της προσπάθειας. Επιχειρούν επίσης 11 οχήματα, 26 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.

Παρά το γεγονός ότι γύρω στις 12.30 η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς στην Αγία Μαρίνα έμοιαζε να είναι σε ύφεση αυτή την ώρα οι φλόγες και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή

Η φωτιά κινείται με κατεύθυνση προς τα Λουτρά  , ενώ από αερα επιχειρούν ξανά αεροσκάφη από τη Μυτιλήνη και τη Σάμο. Οι πυκνοί καπνοί φθάνουν μέχρι την περιοχή της Γέρας . 

 Για την κατάσβεση της φωτιάς, επίσης, έχει αναχωρήσει ένα Super Puma από την Αθήνα με 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 

Κάτοικοι τις περιοχής σήμερα δεν θα κοιμηθούν όπως μας δήλωσαν, και θα περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να δουν την κατάσταση που επικρατεί.

Η φωτιά έχει αποτεφρώσει μεγάλες δασικές εκτάσεις ενώ πριν λίγο με την ένταση του αέρα απείλησε και τα πρώτα σπίτια αλλά με την άμεση παρέμβαση πυροσβεστικής και κάτοικων γύρισαν την φορά προς το βουνό.

Στο σημειο βρίσκονται πολλοί εθελοντές και υδροφόρα οχήματα του Δημου, επιχειρούν και πεζοπορα τμήματα του Στρατού με υδροφόρες.

Η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι εκτιμάται ότι ενίσχυσαν την αρχική πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, κι εξαπλώθηκε σε πολλές εστίες στους λόφους της περιοχής που είναι γνωστή ως βουνό «Αμαλη» και εξαπλώθηκε ακόμα και στην περιοχή της Χαραμιδας αλλά και στα Λουτρά όπου είχαν ξανακαεί το 2007.


Σε διάφορα σημεία που σημειώνονται αναζωπυρώσεις επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Συνεχης ενημερωση

UPDATE 18:00 30/08- ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ


Στη Χαραμίδα έφτασε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί δίπλα από το χωριό της Αγίας Μαρίνας στη Μυτιλήνη. Η φωτιά έκαψε μέχρι στιγμής πάνω από 2000 στρέμματα δάσους και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στον ελαιώνα. Νωρίτερα προς στιγμή, κινδύνεψε και πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών μαζί με εθελοντές από τις φλόγες της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ από την κατεύθυνσή της απειλούνται και κατοικίες.