Πολιτιστικό καλοκαίρι 2015 στην Αγιασο Λέσβου

Πολλές και καλές εκδηλώσεις οργανώνει και φέτος το καλοκαίρι το «Αναγνωστήριο Αγιάσου». Ας σημειωθεί ότι παράλληλα συμμετέχει με τα σαντούρια του σε εκδηλώσεις άλλων φορέων της λεσβιακής υπαίθρου. 


Παρασκευή, 31-7-2015, 9 μμ. Μουσικοχορευτική βραδιά του Αναγνωστηρίου στο Μεσότοπο - Α΄ φάση πολιτιστικής αδελφοποίησης Αγιάσου - Μεσοτόπου.

Σάββατο, 1-8-2015, 9:15΄ μμ. «Μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι – 90 χρόνια από τη γέννησή του» στο Αναγνωστήριο με το σχήμα των Βασίλη Σαμαράς, Παναγιώτη Χατζηβαγιάννης, Φωτεινής Παπανδρέου.

Παρασκευή, 7-8-2015, 9:15΄ μμ. Μουσική-Χορωδιακή βραδιά στο Αναγνωστήριο με το μουσικό σχήμα «Τα φώτα απέναντι…» και τη «Χορωδία Γυναικών Λουτρόπολης Θερμής».

Δευτέρα, 10-8-2015, 9:15΄ μμ. Μουσικό φεστιβάλ «Ρίζα στην πρίζα» (1η μέρα) στο Αναγνωστήριο. Μετέχουν τα σχήματα: Τas plak kumpanyasi,  Κelebek Εnsemble, SaliaBalia Band.

Τρίτη, 11-8-2015, 9:15΄ μμ. Μουσικό φεστιβάλ «Ρίζα στην πρίζα» (2η μέρα) στο Αναγνωστήριο. Μετέχουν τα σχήματα: Μελωδικό σχήμα,  The huge black garbagebag, Νίκος Γράψας.

Τετάρτη, 12-8-2015, 9:15΄ μμ. Χορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Αρίων» Μυτιλήνης στο Αναγνωστήριο. Παιδικό χορευτικό Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Βιβλιοπαρουσίαση: Ο Παναγιώτης Στ. Σκορδάς παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη Σταφίδα «Τετράγλωσσο εικονογραφημένο λεξικό του αγιασώτικου ιδιώματος» (Μόναχο 2014).

Δευτέρα, 17-8-2015, 9μμ. Μουσικοχορευτική βραδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοτόπου Λέσβου «Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ» στην Αγιάσο - Β΄ φάση πολιτιστικής μας αδελφοποίησης.

Μέσα στον Αύγουστο θα γίνει και η καθιερωμένη μουσική βραδιά που αφιερώνουμε κάθε χρόνιο στα ξενιτεμένα μας αδέρφια.

Επιπλέον:

Το Χορευτικό Ενηλίκων συμμετέχει σε Συνάντηση Χορευτικών Σχημάτων της Λέσβου που θα γίνει στις 8/8/2015 στο Ίππειος.

2) Στις 13/8/2015 και ώρα 9 μμμ στο Θέατρο του Αναγνωστηρίου θα λάβει χώρα η εκδήλωση "Την Παναγιά παρακαλώ" με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακό τραγούδι και μουσική.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος».

Η Παραδοσιακή Ορχήστρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. 

Η Ενοριακή Παραδοσιακή Χορωδία Λισβορίου.

Διευθύνει ο π. Ευστράτιος Γιουσμάς.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»


3. Στις 20/8/2015 το βράδυ στην πλατεία της Φίλιας τα Σαντούρια μας θα παρουσιάσουν τη μουσική παράδοση της Λέσβου, σε εκδήλωση που διοργανώνουν ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Φίλιας.