ΣΟΚ: Μποϊκοτάρουν και δυσφημούν το νησί της Λέσβου με αφορμή το έθιμο με το σφάξιμο του Ταύρου στον Μανταμαδο-Οι αρχές τις Λέσβου ακούνε;

ΣΟΚ προκαλούν άρθρα και επιστολές πολιτών από αλλά μέρη της Ελλάδας αλλα και κατοίκων της Λέσβου με αφορμή το έθιμο με το σφάξιμο του Ταύρου στον Μανταμαδο Λέσβου την ερχόμενη Κυριακή – την Κυριακή των Μυροφόρων.

Το «έθιμο» και η «παράδοση» ετών «επιβάλλει» την υπαίθρια σφαγή ενός λευκού ταύρου, το αίμα του οποίου θα προστατέψει τους πιστούς!


Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για να τερματιστεί το παράνομο έθιμο της υπαίθριας σφαγής ζώων στον Μανταμάδο Λέσβου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μονή Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ την Κυριακή μετά το Πάσχα (των Μυροφόρων) έστειλε το διοικητικό συμβούλιο του φιλοζωικού συλλόγου του νησιού «Κιβωτός Μυτιλήνης» στους μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης ζητώντας τους για λόγους νομιμότητας – αφού η νομοθεσία δεν το επιτρέπει – και θεολογικούς να βάλλουν τέλος.

Μάλιστα ο σύλλογος ζητάει από τους πολίτες του νησιού να πάρουν θέση για το θέμα, που εκθέτει το νησί, και να προσυπογράψουν το αίτημα ώστε να ασκηθεί πίεση στις αρχές για να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Αν συμφωνείτε στην αναγκαιότητα κατάργησης της σφαγής του ταύρου προσυπογράψτε την ανοικτή επιστολή του φιλοζωικού συλλόγου συμπληρώνοντας κάτω από την ανάρτησή στη σελίδα της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης στο facebook το ονοματεπώνυμο, το επάγγελμα και τον τόπο διαμονής σας.

Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα δίνουν και παίρνουν με τους πολίτες να καλούν τους τουρίστες να μην επισκεφτούν το νησί μας καθώς όπως μας χαρακτηρίζουν είμαστε «βάνδαλοι».

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν στείλει και επιστολές στις υπηρεσίες της Λέσβου αλλά και στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης για να σταματήσει το έθιμο. Κάποιοι ετοιμάζουν μέχρι και.... εκδρομές με σκοπό να λιντσάρουν τους σφαγείς και τον κόσμο που θα παραβρίσκεται σε όλο το τελετουργικό… Εκεί σίγουρα θα έχουμε πρωτοφανή φαινόμενα μέσα σε ένα μοναστήρι.

Οι πολίτες άρχισαν επίσης να μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές μέσω εφαρμογών του internet με σκοπό να σταματήσει το έθιμο που κρατεί παρά πολλά χρόνια στην Λέσβο με την σφαγή του ταύρου σε πολλές περιοχές του νησιού μας.

Φυσικά και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που ως σκοπό έχει την θανάτωση των ζώων αλλά επίσης καταδικάζουμε και τους εξαγριωμένους πολίτες που δυσφημούν έτσι το νησί μας.

Οι αρχές της Λέσβου πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν με σκοπό να σταματήσει το έθιμο αλλά και να βάλει φρένο στα σχόλια που μας θεωρούν «βάνδαλους»

Διαβάστε κάποια σχόλια από την εκδήλωση που έχουν φτιάξει στο facebook:



Στον Μανταμάδο της Λέσβου την ερχόμενη Κυριακή – την Κυριακή των Μυροφόρων – το «έθιμο» και η «παράδοση» ετών «επιβάλλει» την υπαίθρια σφαγή δεκάδων ζώων μα κυρίως ενός λευκού ταύρου, το αίμα του οποίου θα προστατέψει τους πιστούς!

Η υπαίθρια σφαγή των ζώων – που απαγορεύεται από την νομοθεσία – πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην αυλή της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Εκεί εκατοντάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας συγκεντρώνονται για να δουν τον ταύρο να σφαγιάζεται και για να βουτήξουν βαμβάκι στο αίμα του, ώστε να το κρατήσουν ως φυλακτό για να τους προστατεύει.

Όλοι φορούν τα καλά τους για να παρακολουθήσουν την τελετή και καμιά αρμόδια αρχή δεν βάζει τέλος σε αυτή την φρίκη… αφού η παράδοση το επιβάλλει.

Πηγή: Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του! | www.zoosos.gr

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ - Υπογράψτε & Προωθήστε Τα Ψηφίσματα Διαμαρτυρίας

Διαμαρτυρόμαστε Για Τη Θυσία Του Ταύρου Στο Νησί Της Λέσβου, Προκειμένου Οι "Πιστοί" Χριστιανοί Να Πάρουν Το Αίμα Του Ως Φυλαχτό!
Ψηφίσματα Διαμαρτυρίας:
1) http://goo.gl/rOGcj2
2) http://goo.gl/s8vDcl
3) http://goo.gl/NCjYm7

Ορθόδοξες Παγανιστικές Θυσίες Ταύρων Και Προβάτων Στο Όνομα Της "Χριστιανικής Αγάπης"... στο Νησί της Λέσβου!

Τούρκικο έθιμο που πέρασε στην Χριστιανική Παράδοση! Θαυμάστε!
"Το κουρμπάνι προέρχεται από την τουρκική λέξη kurban που σημαίνει θυσία και θύμα ΟΚουρμπάνι γίνεται προς έναν άγιο για τη γιορτή του, τον εξευμενισμό του, την αποτροπή του κακού, τη θεμελίωση κτιρίων κ.ά."

"Ένας ταύρος λευκός, ήρεμος και στεφανωμένος με λουλούδια φτάνει στην πλατεία. Μέχρι που θα διαισθανθεί τον ερχομό του θανάτου και θα αφηνιάσει. Ένα μαχαίρι θα του κόψει τον λαιμό. Το κρέας του θα βράσει όλη νύχτα σε μεγάλα καζάνια και το αίμα του θα γίνει περιζήτητο φυλαχτό.

Το ζώο το οποίο και σφάζουν τελετουργικά στα πανηγύρια της Λέσβου είναι συνήθως προσφορά, τάμα κάποιου ντόπιου. Μια καλή χρονιά ή μια αρρώστια είναι αφορμή για τάξιμο.

Η παράδοση θέλει τον ταύρο να γυρνά όλο τον χρόνο ελεύθερος στους αγρούς. Θύτες και θύματα είναι σε κάθε περίπτωση γένους αρσενικού. Ανήμερα της γιορτής, οι προσκυνητές φέρνουν τα ζώα- τα "τάματα", όπως τα λένε- στον περίβολο της εκκλησίας. Το εξιλαστήριο θύμα οδηγείται στεφανωμένο στο κέντρο της αυλής και θανατώνεται με σύγχρονα μέσα. Αμέσως μετά το σφάζουν και το γδέρνουν, ενώ το αίμα του συγκεντρώνεται σε έναν κάδο. Όλοι σπεύδουν να πάρουν ζεστό αίμα, λουλούδια, κρέας».

Μόλις τελειώσει η σφαγή οι προσκυνητές θα σπεύσουν κοντά στη γούρνα όπου έχει συγκεντρωθεί το αίμα του ταύρου. Με ένα κομμάτι ύφασμα ή ένα βαμβάκι ζωγραφίζουν στο μέτωπό έναν ματωμένο σταυρό, καθώς πιστεύουν πως το αίμα του ταύρου έχει προστατευτική δύναμη, ανάλογη του αγιασμού. Το κρέας θα πάρει τον δρόμο προς τα καζάνια, όπου θα βράσει όλη τη νύχτα με κοπανισμένο σιτάρι και αλεσμένα ρεβίθια- γνωστό ως κεσκέτσι. Στην προετοιμασία του βοηθούν όλοι, ενώ το πιάτο προσφέρεται συνήθως δωρεάν καθώς τα έξοδα αναλαμβάνει κάποιος χορηγός ως τάμα."

Πηγη http://eineken.pblogs.gr/2012/02/aima-tayroy-gia-fylahto-apo-allh-mia-orthodoxo-paganistikh-tayro.html

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Μυτιλήνης, κ. Ιάκωβε, και Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομε,

Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, δεν θα πάω στο πανηγύρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου την Κυριακή των Μυροφόρων –όπως και σε κανένα από τα υπόλοιπα εννέα πανηγύρια που πραγματοποιούνται στη Λέσβο και περιλαμβάνουν περιφορές και τελετουργικές σφαγές ζώων-. Δεν θα πάω γιατί η πίστη μου, η χριστιανική μου πίστη, είναι αδύνατον να κατανοήσει και να δεχτεί όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο ενός χριστιανικού ναού και, υποτίθεται, προς τιμή ενός χριστιανικού Aγίου.

Δεν θα πάω γιατί αδυνατώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να σφάζεται και να «θυσιάζεται» ένα ζώο, ένας ταύρος εν προκειμένω μαζί με πολλά άλλα ζώα, όταν η χριστιανική θρησκεία λέει ξεκάθαρα «Γι’ αυτό, κατά τον ερχομό Του στον κόσμο ο Χριστός είπε στο Θεό: Δε θέλεις θυσίες και προσφορές, αλλά Μου ετοίμασες ανθρώπινο σώμα». (Προς Εβραίους Επιστολή, 10:5).

Δεν θα πάω γιατί αδυνατώ να κατανοήσω εκείνους τους συμμετέχοντες οι οποίοι  παίρνουν το αίμα του σφαγμένου ταύρου για φυλακτό, ακριβώς όπως έκαναν οι ειδωλολάτρες πιστοί του Μίθρα στους πρωτοχριστιανικούς αιώνες.

Δεν θα πάω γιατί αδυνατώ να δεχτώ ότι κάποιοι χαίρονται να βλέπουν ένα ζώο να οδηγείται στη σφαγή -«πράο πράο, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση» όπως διαβάζω στις διάφορες λαογραφικές περιγραφές- ανήμερα των Μυροφόρων γυναικών που πήγαν να μυράνουν Εκείνον, το Θείο Σφάγιο: «Αυτός ήταν καταθλιμμένος και βασανισμένος, αλλά δεν άνοιξε το στόμα του• φέρθηκε σαν αρνί σε σφαγή, [..], έτσι δεν άνοιξε το στόμα του» (Ησαΐας, 53:7)

Δεν θα πάω γιατί αδυνατώ να αντιληφθώ πώς μπορεί να τιμάται ο Ταξιάρχης, του οποίου η θαυματουργή εικόνα πλάστηκε με χώμα και αίμα αθώων μετά από μια σφαγή, με τελετουργικές σφαγές ζώων και ακόμα περισσότερο αίμα

Αλλά προφανώς κάτι μου διαφεύγει, Σεβασμιότατοι. Προφανώς κάτι καταλαβαίνω λανθασμένα. Προφανώς όλα τα παραπάνω σχετίζονται και είναι συμβατά με τη χριστιανική μας πίστη και λατρεία. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι οι Ιερές  Μητροπόλεις σας επιτρέπουν να διαδραματίζονται τέτοια δρώμενα δίπλα σε χριστιανικούς ναούς και να «τιμώνται» οι εορτάζοντες Άγιοι με υπαίθρια σφαγεία.

Σχετικά, λοιπόν, θα σας παρακαλούσα να μου εξηγήσετε τι έχω καταλάβει λάθος.

Με εκτίμηση και απορία, για το ΔΣ του φιλοζωικού συλλόγου ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης

Ιωσήφ Μποτετζάγιας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μυτιλήνη
Δημήτρης Κουζινόγλου, Δικηγόρος, Μυτιλήνη
Ζήνα Σάλτα, Συνταξιούχος, Μυτιλήνη
Στρατούλα Τζαννετή, Ελεύθερη Επαγγελματίας, Μυτιλήνη
Αντωνία Βελισσάρη, Συνταξιούχος, Μυτιλήνη
Παναγιώτης Φραντζής, Αγρότης, ΜυτιλήνηΜαρία Αδαμοπούλου, Εκπαιδευτικός, Μυτιλήνη 


Το Σωματείο της Ένωσης των Βέγκαν έστειλε την παρακάτω επιστολή προς:
Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης
Δήμο Λέσβου
Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου
Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Εφημερίδα "Εμπρός" Μυτιλήνης
Με αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, σχετικά με το βάρβαρο και παράνομο (καθώς η υπαίθρια σφαγή ζώων απαγορεύεται από τη νομοθεσία) "έθιμο" της τελετουργικής σφαγής του ταύρου και άλλων ζώων, στο Μανταμάδο της πανέμορφης Μυτιλήνης και αλλού.
Είναι αδιανόητο, στον 21ο αιώνα να ανεχόμαστε και να υποστηρίζουμε τέτοιες βάρβαρες και αναχρονιστικές πρακτικές.
Είναι βέβαιο, ότι αν μαθευτεί η πρακτική αυτή στο εξωτερικό (και οι φιλοζωικές οργανώσεις φροντίζουν ήδη να μαθευτεί!), οι τουρίστες που θα έρχονταν από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν τις χαρές του όμορφου νησιού σας, θα επιλέξουν να ΜΗΝ επισκεφθούν την Μυτιλήνη. Να είστε σίγουροι πως θα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που την επισκέπτονται για να το παρακολουθήσουν!
Θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παρέμβασή σας για να αποτραπεί η άχρηστη αυτή βαρβαρότητα, η οποία σημειωτέον, δεν συνάδει με τις αρχές της επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας, ούτε άλλωστε με το πνεύμα της χριστιανικής αγάπης που αυτή πρεσβεύει.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Ένωσης των Βέγκαν,
(Αναγνωρισμένο Σωματείο σύμφωνα με τον Α.Κ.)