Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προκριματικοί του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων κ19 στην Λήμνο (βίντεο, Φωτο)

Την Κυριακή 19 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι προκριματικοί του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων κ19, που φιλοξενήθηκαν στην Λήμνο .


Πριν περίπου 5 μήνες όταν με πλησίασαν ο Γιώργος Παρούσης και η Κατερίνα Πετρίδου με την ιδέα να γίνει το πανευρωπαϊκό στη Λήμνο, αυτό που βιώσαμε φαινόταν δύσκολο, φαινόταν μακρινό. Ένα πανευρωπαϊκό στη μικρή μας Λήμνο; Και να που όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και όλοι οι Λημνιοί είχαμε την ευκαιρία να στηρίξουμε την Εθνική μας Ομάδα και να ακουστούμε σε όλη την Ευρώπη.

Πως το καταφέραμε αυτό;

Η Περιφερειάρχης, η Χριστιάνα Καλογήρου, «αγκάλιασε» αμέσως την ιδέα και από εκείνη την στιγμή ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου, όλοι μας. Η Περιφέρεια, ο ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου, η Ομοσπονδία, εθελοντές. Όλοι μαζί καταφέραμε να βάλουμε την Λήμνο στον διεθνή χάρτη του αθλητισμού.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή, όλοι εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Λήμνο θέλουμε να δούμε τον τόπο αυτό να αναδεικνύεται, να παίρνει τη θέση που του αξίζει. Και αυτό είναι δουλειά όλων μας. Σήμερα το Πανευρωπαϊκό, αύριο θα διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα και νικήτρια θα αναδειχθεί η Λήμνος.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική αθλητική διοργάνωση στη Λήμνο, τον κόσμο που την στήριξε, αλλά και τις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας, της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Πορτογαλίας που μας δίδαξαν τι σημαίνει υγιής αθλητισμός. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν στις αθλήτριες μας, που με πάθος διεκδίκησαν τη νίκη και μας έκαναν όλους υπερήφανους.

Η Λήμνος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μίας διεθνούς διοργάνωσης. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Με εκτίμηση
Γιώργος Ζαχάρωφ
Περιφερειακός Σύμβουλος






Συγχαρητήρια στο Ναυτικό Όμιλο Λήμνου

Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου μας έκανε για μία ακόμη φορά υπερήφανους με την συμμετοχή του στο 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με μόλις 4 αθλητές κατάφερε να κερδίσει 3 αργυρά μετάλλια, σηκώνοντας τη Λήμνο ψηλά.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρωταθλητή μας Παναγιώτη Μαγδανή που κατέκτησε 2 αργυρά μετάλλια, στο νέο αστέρι του ΝΟΛ Χάρη Ντινενή, που κέρδισε την 2η θέση στο αγώνισμα του αν και αγωνιζόταν με αθλητές μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά και στους Κωνσταντάρα Βασίλη και Πλαγίσο Σάββα που κατέλαβαν την 9η θέση. Ιδιαίτερα όμως συγχαρητήρια αξίζουν στην ψυχή του Ομίλου, στον άνθρωπο που χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά του, συνεχίζουμε να βλέπουμε τους αθλητές του ΝΟΛ ψηλά, στον Ιωάννη Λυτσάκη.

Σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, οι συγκινήσεις, αλλά και η υπερηφάνεια που μας προσφέρουν αυτές οι διακρίσεις, αποκτούν ξεχωριστή σημασία για όλους μας.
Εύχομαι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την αθλητική τους δραστηριότητα και η αγωνιστική τους συνέχεια να έχει ανάλογες , αλλά και μεγαλύτερες επιτυχίες.

Με εκτίμηση
Γιώργος Ζαχάρωφ
Περιφερειακός Σύμβουλος