Ο Δήμαρχος Λέσβου παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο της Πλακόστρωση Οικισμού Νάπης

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, του Αντιδημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιώργου Κυριαζή, της νέας Προέδρου του χωριού, Ταξιαρχούλας Αβαγιαννού, του τέως Κοινοτάρχη Νάπης, Αντώνη Χατζηστεφανή, και εκπροσώπου του αναδόχου – εργολάβου που κατασκεύασε το έργο αυτό,
το οποίο δημοπρατήθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή, πραγματοποίησε επίσκεψη – αυτοψία στο υπό ολοκλήρωση έργο του Δήμου Λέσβου, της Πλακόστρωση Οδών Οικισμού Νάπης, προϋπολογισμού 275.000,00 Ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Το εν λόγω έργο, αφορά στην πλακόστρωση οδών εντός  του οικισμού Νάπης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και για την ομοιόμορφη διαμόρφωση των δρόμων όλου του οικισμού και θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που τους απασχολούσε εδώ και αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν εργασίες εκσκαφής, κατασκευή υπόβασης οδοστρωμάτων από θραυστά αδρανή υλικά και κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα. Η πλακόστρωση έγινε από φυσικούς λίθους ακανόνιστου σχήματος.


    
«Η πλακόστρωση των οδών της γραφικής Τοπικής Κοινότητας Νάπης, αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση, η οποία άρχισε να υλοποιείται επί των ημερών της παρούσας Δημοτικής Αρχής και προβλέπεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο, που προβάλει και αναδεικνύει το γραφικό χωριό της Νάπης αλλά και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού μας, ένα έργο πολιτισμού που ομορφαίνει το περιβάλλον, γενικότερα, με στόχο βέβαια, την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών - περιηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.