3x3 "Axeron" Street Basketball Tournament στη Καλλονή!-Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost.com

Ο Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής παρόν στις μεγάλες διοργανώσεις, διοργανώνει το 3χ3 "Axeron" Street Basketball Tournament στην πλατεία Καλλονής.


Η ομάδα του λεκανοπεδίου Καλλονής, παρόν στις μεγάλες διοργανώσεις, φέτος το καλοκαίρι διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ στην κεντρική πλατεία Καλλονής, το οποίο θα έχει το χαρακτήρα γιορτής, με σκοπό όλοι οι νέοι και μη που αγαπούν το άθλημα να βρεθούν αντιμέτωποι, σε αγώνες που σίγουρα θα προσφέρουν θέαμα, συγκινήσεις και στιγμές απείρου κάλους!
Με την "σκιά" του Μουντομπάκσετ, ο Αρισβαίος Καλλονής θέλει να μας βάλει περισσότερο στο κλίμα της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας το "Axeron" Street basketball tournament. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06 και Πέμπτη 07 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Καλλονής, με ώρα εκκίνησης τις 18:30.

Ιστορικά στοιχεία και πως προέκυψε το όνομα "Axeron"

Οι διοργανωτές, έδωσαν σε άλλη μια διοργάνωση του συλλόγου της Καλλονής ένα όνομα βγαλμένο απο την ιστορία της περιοχής. Το όνομα "Αχερών".
Η Καλλονή είχε πλούσιο σχετικά ιστορικό παρελθόν και αυτό αποτυπώνεται με την ύπαρξη πολλών αρχαιολογικών χώρων, όπως η Αρχαία Αρίσβη, η Πύρρα, ο ναός των Μέσσων στην αγροτική περιοχή της Αγίας Παρασκευής, τα Μάκαρα και η Αποθήκα (αγροτικές περιοχές της Άγρας), στη Ν.Δ. πλευρά του Κόλπου της Καλλονής.

Η Καλλονή ήταν μια από τις πιο ακμαίες και σημαντικότερες πόλεις της μεσαιωνικής εποχής στη Λέσβο. Η ύπαρξη μικρού κάστρου μεσαιωνικής εποχής, στην κορυφή του λόφου "Παλιόκαστρο", μαρτυρεί την αρχαία θέση της στην περιοχή, Β.Α. απ' τη σημερινή θέση της κωμόπολης. Ερείπια μεσαιωνικού ναού υπάρχουν στο λόφο "Σκεπαστός". Κάποια ίχνη αρχαίων, βυζαντινών και μεσαιωνικών κτισμάτων βρίσκονται στις τοποθεσίες "Ίσσα", "Τριάντα", "Άγιος Γεώργιος", κ.α.

Ανάμεσα στην Καλλονή και στα Παράκοιλα, στο ύψωμα Ξηρόκαστρο, υπήρχε ο μοναστηριακός ναός της Παναγίας και ένας οικισμός που καταστράφηκε το 17ο αιώνα. Σήμερα, επάνω στο λόφο διακρίνονται ερείπια ναού και κάποιο τμήμα του κάστρου, το οποίο πρέπει να ήταν αρχαίο φρούριο με μεσαιωνικές προσθήκες αργότερα.

Η Καλλονή τελικά γνώρισε την καταστροφή από την επιδρομή του Μπαλτά Ογλού, το έτος 1445, οπότε και οι κάτοικοί της έμειναν σε αχυρώνες, γι' αυτό και η κωμόπολη πήρε τότε το όνομα Άχυρων.

Κανόνες-δηλώσεις συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του τουρνουά( 06/08 18:00). Οποιαδήποτε δήλωση έπειτα απο το χρονικό αυτό περιθώριο δεν θα γίνεται δεκτή προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά 19:30-20:30 στο δημοτικό στάδιο Καλλονής, στον Θεόφιλο Μυζίκα και την Ευγενία Στιβακτάκη ή σε επικοινωνία με έναν εκ των δυο.

Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να έχουν τουλάχιστον 3 και το πολύ τέσσερα( 1 αναπληρωματικό) άτομα στην κάθε ομάδα.

Οι συμμετέχοντες κατά τη δήλωση, δηλώνουν το όνομα της ομάδας τους το οποίο είναι της αρεσκείας τους, και τα ονοματεπώνυμα τους μαζί με την ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο που να υποδηλώνει την ημ/νια γέννησης τους. 

Κατά την εγγραφή η ομάδα θα δίνει το ποσό των 20€ και θα παραλαμβάνει μπλουζάκια του τουρνουά, νερά αλλά και το έντυπο συμμετοχής.

Στις κατηγορίες ανδρών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συμμετάσχει γυναίκα και το αντίστροφο.
Σε περίπτωση που μια ομάδα αποτελείται απο έναν άνω των 25 ετών και απο δυο ή τρεις κάτω των 25 ετών, τότε η ομάδα δηλώνεται για την κατηγορία άνω των 25 ετών, καθώς μετράει πάντα ο μεγαλύτερος παίκτης.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής θα βγουν και τα ζευγάρια των αγώνων. Η κάθε ομάδα θα αγωνίζεται μέχρι να φτάσει στον τελικό, εφόσον δεν έχει 2 ήττες. Ομάδες με δυο ήττες αποκλείονται και βγαίνουν εκτός.

Οι αγώνες θα ολοκληρώνονται στους 15 πόντους.

Θα υπάρχει επίσημη διαιτησία με τους πλήρεις κανονισμούς τους οποίους θα θα μάθετε την ημέρα του αγώνα.

Η πρώτη νικήτρια ομάδα ανά κατηγορία θα παραλαμβάνει πλούσια δώρα, μετάλλια αλλά και Κύπελλο. Η δεύτερη ομάδα σε κάθε κατηγορία θα παραλαμβάνει πλούσια δώρα και μετάλλια. Τα δώρα των νικητών θα είναι σαφώς καλύτερα.
Στον διαγωνισμό τριπόντων η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Οι νικητές των τριπόντων θα παραλαμβάνουν δώρο, κύπελλο και μετάλλιο, Οι δεύτεροι αναμνηστικό μετάλλιο.

Το καλοκαίρι όλοι ξεχυνόμαστε στα γήπεδα και στις παραλίες κάνοντας συνεχώς διάφορα αθλήματα... Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας!


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ WWW.LESVOSPOST.COM