Πλήθος κόσμου στην Ιερά Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Παρά πολύ κόσμο και επίσημοι είχε την παραμονή του Αγίου Γεωργίου στο πανήγυρη που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Λουτρών "To Λιοστάσι"  χτες Τρίτη 22-04-14.


Χτες παραμονή στις 6:30 μμ τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός  με αρτοκλασία ενώ ακούστηκε από τις γυναίκες του χωριού το τραγούδι του Αγίου Γεωργίου και αμέσως μετά με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας .

Στην Ιερά Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου  στα Λουτρά πέρα από τους πολλούς πιστούς παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λέσβου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου καθώς και βουλευτές του νομού.

Σύμφωνα  με την παράδοση στο τέλος προσφέρθηκε στους πιστούς η πίτα του Αγίου.

Σήμερα Τετάρτη του Πάσχα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα μοιραστεί το παραδοσιακό φαγητό .Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 4:00μμ θα γίνει αγώνας των παλαιμάχων του Αετού Λουτρών και το βράδυ θα γίνει γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Παράλληλα στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων θα λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο έκθεση παλαιών φωτογραφιών του Αετού Λουτρών και του Πολιτιστικού Συλλόγου.


ΦΩΤΟ Γιώργος Χ.