Συνεχίζονται τα έργα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Το εργοτάξιο αποκατάστασης της στατικής επάρκειας - γενικής επισκευής - αναδιαρρύθμισης κτιρίου και διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος,
συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου και τη Μηχανικό του Δήμου, Κωνσταντίνα Συριανού.
Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2.730.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.),  που χρηματοδοτείται από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., και εκτελείται από την εργοληπτική εταιρία «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.. αφορά, ουσιαστικά, στην ανακατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο εδώ και 9 περίπου χρόνια παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχής να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.
Ο Δήμαρχος, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους εκτέλεσης του έργου ότι οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.
Συγκεκριμένα, μετά την παραλαβή του οπλισμού θεμελίωσης από τις επιβλέπουσες μηχανικούς του Δήμου Λέσβου, προχωρούν οι εργασίες ενίσχυσης της θεμελίωσης του κτιρίου, μέσω έγχυσης σκυροδέματος.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του, γιατί το σημαντικότατο αυτό έργο εκτελείται με ταχείς ρυθμούς. «Παρακολουθώ προσωπικά την πρόοδο των εργασιών και δεσμεύομαι ότι το ιστορικό 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, θα λειτουργήσει όσο το δυνατό συντομότερα για να το χαρούμε όλοι μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βουνάτσος.