Εντατικές εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης- Παίρνει την τελική του μορφή (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Τρεις εβδομάδες και κάτι από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης ο εργολάβος και το πολυπόθητο έργο για τον λεσβιακό αθλητισμό που πέρασε από τόσες περιπέτειες ξεκίνησε,  Η LesvosPost.com WEB TV από ψηλά με την κάμερά της στον ιστορικό Ταρλά κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από την διαδικασία αναμόρφωσής του!


Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποξήρανσης του αγωνιστικού χώρου, τα συνεργεία που κάθε μέρα που περνά εντείνουν όλο και περισσότερο τους ρυθμούς των εργασιών τους, έχουν ήδη δώσει ένα στίγμα της επιχειρούμενης ανακαίνισης, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας που την εκτελεί θα έχει ολοκληρωθεί περίπου μέσα σε ένα τρίμηνο.

Η γενική ομολογία είναι πως με την ολοκλήρωση κάποιων βασικών εργασιών που απαιτούν όπως είναι φυσικό… γκρέμισμα και απόσυρση μπαζών αλλά και εγκατάσταση βασικών υποδομών όπως η αποχέτευση, σύντομα θα είναι εμφανής η εικόνα του νέου Ταρλά, έτσι όπως φιλοδοξεί να τον δώσει στον φίλαθλο κόσμο, στα σωματεία και στις ποδοσφαιρικές ομάδες που θα το χρησιμοποιούν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αυτή τη στιγμή στα παλιά αποδυτήρια του Παλλεσβιακού και του Αιολικού κάτω από τις κερκίδες, έχει ήδη εγκατασταθεί η αποχέτευση για τη διαμόρφωση των WC για το κοινό, έχουν αφαιρεθεί όλες οι παλιές εγκαταστάσεις στη φισούνα και συνολικά στους χώρους κάτω από τις κερκίδες, διαμορφώνονται οι υποδομές για την δημιουργία των νέων χώρων που απαιτούνται σε ένα σύγχρονο στάδιο που θα φιλοξενεί αγώνες επιπέδου Super League.

Παράλληλα όμως, τα συνεργεία εργάζονται και στις κερκίδες, προχωρώντας καταρχήν στις απαραίτητες εργασίες μόνωσης και εν συνεχεία αναμόρφωσής τους αλλά και στους χώρους όπου ήδη έχουν διαμορφωθεί οι αίθουσες αποδυτηρίων των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων, αλλά και των διαιτητών, των παρατηρητών και των ιατρείων, στις εγκαταστάσεις που στεγάζονταν οι τάξεις του Αθλητικού Γυμνασίου.
Ειδή όπως θα δείτε στα πλάνα που καταγράψαμε ο παλιός χλοοτάπητας έχει ξηλωθεί, στρώνεται η ειδική άμμος και σε λίγες μέρες θα έρθει από την Αθήνα σε κομμάτια το καινούριο χορτάρι.

Οι εργασίες ειδικά στους χώρους αυτούς έχουν προχωρήσει κατά πολύ με τις εγκατάσταση όλων των υποδομών και σύντομα αναμένονται και οι τοποθετήσεις γυψοσανίδων που θα τους διαχωρίζει μεταξύ τους, δίνοντας σε μεγαλύτερη ακρίβεια την εικόνα της τελικής τους μορφής.

Ο Ταρλάς όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του, δεν θα είναι πολύ διαφορετικός μόνο στο… μάτι. Ειδικά για τον φίλαθλο κόσμο, θα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία, τόσο από την είσοδό του στο γήπεδο, έως την πρόσβασή του στην κερκίδες, αλλά και στους χώρους υγιεινής και στο κυλικείο… 

Έχει ενδιαφέρον λοιπόν βάσει των μελετών που έχουν εκπονηθεί να δούμε για μία ακόμη φορά το μέγεθος του έργου που θα δώσει ένα σύγχρονο γήπεδο στο λεσβιακό ποδόσφαιρο και να πάρουμε μία ακόμη γεύση του τι θα επακολουθήσει τις επόμενες ημέρες στο εργοτάξιο πλέον «Ταρλά».

Αναλυτικά υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει:

1) κτίριο νέων αποδυτηρίων
2) χώρων υγιεινής για τους φιλάθλους τόσο στις κεντρικές θύρες, όσο και σε εκείνες των φιλοξενούμενων
3) κυλικείο
4) ηλεκτροφωτισμός γηπέδου με αύξηση ισχύος και τοποθέτηση νέων ιστών
5) στέγαστρο
6) μεταλλική κερκίδα φιλοξενούμενων (σ.σ. η οποία θα χορηγηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δωρεάν)
7) χλοοτάπητας
8) κάμερες ασφαλείας
9) φωτισμός ασφαλείας
10) υποδομές πυρασφάλειας
11) περίπου 3.000 καρεκλάκια
12) κινητός εξοπλισμός χώρων (σ.σ. που περιλαμβάνει από διάφορες κατασκευές μέχρι και τον εξοπλισμό όπως π.χ τηλεοράσεις, καναπέδες κτλ)
13) μπουθ για τη στέγαση των δημοσιογραφικών θεωρείων
14) αποκατάσταση κερκίδων
15) διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου (σ.σ. όπως και επαναπροσδιορισμός της εισόδου των φιλάθλων με νέες σκάλες και εξόδους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού)

Όλα αυτές οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνονται στις μελέτες που παρέδωσε η Περιφέρεια στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μαζί με εκείνη της στατικής επάρκειας των κερκίδων. Όπως γίνεται αντιληπτό με την ολοκλήρωσή τους, θα αναδείξουν έναν νέο Ταρλά, πιο σύγχρονο και στα πλαίσια των απαιτήσεων της Super League, πιο λειτουργικό και φυσικά αντάξιο των προσδοκιών τόσο της ΠΑΕ όσο και των φιλάθλων που διψούν για να δουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στο νησί τους.

Με πληροφορίες sportlesvos.gr, ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε από ψηλά η κάμερα της LesvosPost.com WEB TV