Στο λιμάνι της Μυτιλήνης η πυραυλάκατος «ΛΑΣΚΟΣ» για την 114η επέτειο απελευθέρωσης – Πότε θα μπορούν να την επισκεφθούν οι πολίτες

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης καταπλέει η πυραυλάκατος Τ.Π.Κ. «ΛΑΣΚΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 114 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Το πολεμικό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Μυτιλήνης την ευκαιρία να το γνωρίσουν από κοντά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πυραυλάκατος θα ελλιμενιστεί απέναντι από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, με δυνατότητα ξενάγησης στα εξωτερικά καταστρώματά της, τις ακόλουθες ώρες:

Το πρόγραμμα επισκέψεων

  • Παρασκευή 6 Νοεμβρίου: 15:00 – 17:00

  • Σάββατο 7 Νοεμβρίου: 10:00 – 13:00 και 15:00 – 17:00

  • Κυριακή 8 Νοεμβρίου: 10:00 – 14:00

Η παρουσία της πυραυλακάτου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ιστορική επέτειο της 8ης Νοεμβρίου 1912, όταν η Μυτιλήνη απελευθερώθηκε από τον οθωμανικό ζυγό.

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, το οποίο ενδέχεται να τροποποιηθεί σε περίπτωση που προκύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.