Το Ευαγγέλιο του Μακρόν δεν θα φέρει την αλλαγή της Ευρώπης, αλλά την Αποκάλυψη»
Τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη Γαλλία, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις τους για την Ευρώπη, αναλύει σε δημόσια παρέμβασή του ο δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός Παύλος Αιβαλιώτης, με τίτλο «Κατά Μακρόν Ευαγγέλιον».
Στο κείμενό του, ο κ. Αιβαλιώτης εκτιμά ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν κατάφερε να υλοποιήσει τις πολιτικές αλλαγές που είχε υποσχεθεί, ούτε σε εθνικό επίπεδο ούτε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως βασικές ενδείξεις της πολιτικής κρίσης στη Γαλλία αναφέρει τις επανειλημμένες κυβερνητικές αναταράξεις και τις δυσκολίες στη διαχείριση της οικονομίας.
Η οικονομική πίεση και η άνοδος της Λεπέν
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην πορεία του γαλλικού δημόσιου χρέους και στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση επιβαρύνει περαιτέρω το πολιτικό κλίμα στη χώρα.
Παράλληλα, εστιάζει στην άνοδο της Μαρίν Λεπέν στις δημοσκοπήσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι η ενίσχυση της γαλλικής ακροδεξιάς αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το πολιτικό μέλλον της χώρας.
Ο ίδιος αναφέρεται και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα που, κατά την εκτίμησή του, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι η επόμενη ημέρα στη Γαλλία παραμένει αβέβαιη.
Το μήνυμα για την Ελλάδα
Στην παρέμβασή του, ο Παύλος Αιβαλιώτης συνδέει τις εξελίξεις στη Γαλλία με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν διαφορετικά πολιτικά συστήματα και διαφορετικές προκλήσεις.
Παράλληλα, ασκεί κριτική στην αντίληψη ότι οι πολιτικές αλλαγές μπορούν να επιτευχθούν αποκλειστικά μέσα από κοινωνικές αναταραχές, τονίζοντας ότι η συμμετοχή στις εκλογές και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών αποτελούν, κατά την άποψή του, τον βασικό δρόμο για την αλλαγή των κυβερνήσεων.
Η σχέση Γαλλίας – Ελλάδας και το καλώδιο διασύνδεσης
Ο δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός αναφέρεται, τέλος, στη συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας, με αφορμή το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου.
Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει προβληματισμό για το κατά πόσο η πολιτική και οικονομική αστάθεια στη Γαλλία μπορεί να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές ισορροπίες και τις συνεργασίες της χώρας με άλλα κράτη.
Κλείνοντας, ο Παύλος Αιβαλιώτης διατυπώνει την εκτίμηση ότι η πολιτική παρακαταθήκη του Εμανουέλ Μακρόν δεν θα οδηγήσει στην αλλαγή της Ευρώπης που είχε υποσχεθεί, χρησιμοποιώντας τη φράση «Το Ευαγγέλιο του Μακρόν δεν θα φέρει την αλλαγή της Ευρώπης, αλλά την Αποκάλυψη της…».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ