Συνοριοφυλακες Β. Αιγαίου: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε…»




Δυστυχώς , η συνδικαλιστική μας ανοχή και υπομονή σήμερα ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Οι προεκλογικές ''καμπάνιες'' – που κάποιοι με εξωστρέφια και καμάρι καυχιούνται - στο Βόρειο Αιγαίο , μετά την Λέσβο και την Σάμο ήρθαν να αποκορυφωθούν σήμερα 07/06/2024 στο ακριτικό νησί της Χίου με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κο Δημήτρη Καιρίδη.

            Το ίδιο δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε και εμείς τα πρωτοβάθμια σωματεία του Βορείου Αιγαίου και όχι μόνο, τα οποία διανύουμε επί τέταρτη ετήσια σε σειρά θητεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία , για την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος το οποίο βιώνουμε εμείς και άλλοι 2.000 ( δύο χιλιάδες!!! ) συνάδελφοι ανά την επικράτεια.Συναίσθημα που καθ'όλη την διάρκεια της θητείας μας έρχεται να αντιστρέψει την ψυχολογία μας η προεκλογική περίοδος που μόνο τότε γίνεστε αισθητοί αλλά χωρίς όμως να προσφέρονται ουσιαστικές λύσεις !!!

            Τα σύνορα της χώρας μας φυλάσσονται καθημερινά , με ικανές ανθρώπινες ψυχές , που έδωσαν όρκο για την πατρίδα και στους νόμους τους κράτους , κάτω από αντίξoα καιρικά φαινόμενα και τις περισσότερες φορές χωρίς να μπορούν να προστατευτούν από αυτά. Τα σύνορα μας φυλάσσονται από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών , ανθρώπους που μόλις έφτιαξαν την οικογένεια τους και άλλους που τρέμουν στην σκέψη να το τολμήσουν, εξ'αιτίας της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που μας προσφέρει η ύπαρξη μας στην μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

            Τα σύνορα θα συνεχίσουν να προστατεύονται πλήρως αν επιτέλους η πολιτεία πάψει να αδιαφορεί παίρνοντας επιτέλους τις σωστές αποφάσεις.

                                                                       

                                                    Για το σήμερα , όχι για το αύριο !

 

                                                   ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ     ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ       ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΒΕΝΤΟΣ

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΙΟΥ                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΜΟΥ                        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ