Στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

 

Χειροκροτήματα και πολλά μπράβο

……………………………………………..

@ Τα παρατεταμένα χειροκροτήματα όλου του ακροατηρίου προκάλεσαν οι εφαρμογές που παρουσιάστηκαν σήμερα Παρασκευή 17/05/2024  στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Μυτιλήνη. Το  Φεστιβάλ   είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

………………………………………………

@ Η παρουσιάσεις έγιναν στις 10:30 π.μ. στο χώρο του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης. Όλες  οι  εργασίες των μαθητών εξέπληξαν με την εφευρετικότητα και την πρωτοτυπία τους και καταχειροκροτήθηκαν.  Στην εκδήλωση  απηύθυναν χαιρετισμό ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου κ. Θεοφανέλλης  και ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης

……………………………………………

@ Ειδικότερα παρουσιάστηκαν  τα παρακάτω projects : « Κυκλάδων Γεύσεις»,  Δημιουργία Κόμικ, Δημιουργία Αφίσας, Δημιουργία αισθητήρων για την αποτελεσματικότερη καλλιέργεια της ελιάς, εφαρμογή στο κινητό για αντιμετώπιση προβλημάτων στους δρόμους της πόλης, πρόγραμμα ημερήσιων θερμίδων,  δημιουργία e-book, δημιουργία εφαρμογής με Appinventor,  εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης.

………………………………………………….

@   Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ.

……………………………………………………….

@ Ήταν μια πολλή όμορφη εκδήλωση, που έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία αφενός να δείξουν τη δημιουργικότητά τους και αφετέρου   τους παρείχε γόνιμα ερεθίσματα από άλλες εργασίες, που παρουσιάστηκαν. 

...........................................................

@Ήταν «από αυτές τις εκδηλώσεις, που εγγράφονται στο DNA των μαθητών», όπως πολύ σωστά τόνισε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Ευαγγελινός, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής.