Την Καθαρά Δευτέρα μετατέθηκαν οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Αγιασου


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τα Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» και του Πολιτιστικού Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Ο Σάτυρος» ενημερώνουν τον κόσμο ότι οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις της αυριανής μέρας (Κυριακής της Τυροφάγου, 17/3/2024) μετατίθενται για την Καθαρή Δευτέρα, 18/3/2024, το πρόγραμμα της οποίας διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει από το Αναγνωστήριο η παραδοσιακή πατινάδα, που θα σεργιανίσει στις στράτες του χωριού αναβιώνοντας το έθιμο της Περικεφαλαίας και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα ακολουθήσουν οι εξής εκδηλώσεις:  

Στις 2 μ.μ. θα γίνουν μουσικοχορευτικά δρώμενα με τα Σαντούρια και τα χορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου.

Στις 3:30 – 5:30 μ.μ. θα εμφανιστούν τα καρναβαλικά συγκροτήματα «Γάμος των όπισθεν» (σάτιρα Γιώργου Παπάνη) και «Το κλουβί με τις τρελές» (σάτιρα Δημήτρη Τζανή).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί στην Πλατεία Αγοράς.

Στις 6 μ.μ. θα απονεμηθούν στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αγιάσου οι έπαινοι συμμετοχής τους στο διαγωνισμό μαθητικής και καρναβαλικής σάτιρας που προκήρυξε ο «Σάτυρος».

Στις 6:15 μ.μ. θα εκφωνηθεί η φετινή σάτιρα των μαθητών του Λυκείου Αγιάσου.

Στις 6:30 μ.μ. θα παρουσιαστεί το καρναβαλικό συγκρότημα «Agiasos-news.gr» (σάτιρα Παναγιώτη Κορομηλά).

Η τροποποίηση του προγράμματος των εκδηλώσεων είναι επιβεβλημένη λόγω της απρόσμενης αποδημίας του συγχωριανού μας Ευστρατίου Μ. Σουσαμλή, η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 17/3/2024, στις 4 μ.μ. στην εκκλησία της Παναγίας Αγιάσου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και σ’ όλους τους συγγενείς του και τους ευχόμαστε καλό κουράγιο.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη»

Πολιτιστικού Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Ο Σάτυρος»