Στην τελική ευθεία η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης και της οδού Ερμού

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πιλοτική πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης καθώς επίσης και της οδού Ερμού, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τις προσεχείς εβδομάδες και θα διαρκέσει έως και τις 15 Νοεμβρίου 2024. Την Τετάρτη 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σε συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης στα τέλη του προηγούμενου μήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας παρουσίασε την τελική πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις πεζοδρομήσεις και στη συνέχεια έγινε συζήτηση πάνω σε αυτή.

Ειδικότερα, η τελική πρόταση αφορά την πιλοτική πεζοδρόμηση όλων των δρόμων του ιστορικού κέντρου όπως αυτό περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως, Αρχιπελάγους και Ερμού, όπως επίσης και για την οδό Ερμού από το ύψος της οδού Κορνάρου στην Επάνω Σκάλα έως την οδό Αγίου Θεράποντος, με εξαίρεση δύο τμήματα στο ύψος της Μητρόπολης και του Γενί Τζαμί, καθώς και τις κάθετες διελεύσεις των οδών Πιττακού και Αλκαίου, για την εξυπηρέτηση περιοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην οδό Ερμού θα επιτρέπεται μόνο ο διέλευση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων και αυτό έως τις 10:00 το πρωί, ενώ για τις υπόλοιπες ώρες θα οριοθετηθούν σημεία κατά μήκος της οδού Π. Κουντουριώτου στην προκυμαία της Μυτιλήνης, όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο σε οχήματα εταιρειών μεταφορών και ταχυμεταφορών για φορτοεκφόρτωση.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής θα τεθεί προς ψήφιση σε επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και στη συνέχεια και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης και εφόσον υπερψηφιστεί θα τεθεί σε ισχύ μετά και την έγκριση της σχετικής απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.