Ρεπορτάζ L.P: “Άντρο” εγκληματικότητας το παλιό Λεμβουργείο στην Παναγιουδα- ΦΩΤΟ ΣΟΚ


Την παρέμβαση του δημάρχου Μυτιλήνης και των αρχών ζητούν κάτοικοι της Παναγιουδας

 

Την άμεση παρέμβαση του δημάρχου για την κατάσταση που επικρατεί με το εγκαταλελειμμένο κτιριακό συγκρότημα του παλιού Λεμβουργειου, Ελαιοτριβείου και Σαπωνοποιείου στην Παναγιουδα, ζητούν κάτοικοι της περιοχής περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

 

Ορισμένα μάλιστα από τα κτίρια αυτά όπως καταγγέλλουν έχουν μετατραπεί σε στέκια ναρκομανών και άλλων περιθωριακών κυρίως μεταναστών από το ΚΥΤ του Καρα Τεπε, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Μάλιστα κάτοικος καταγγέλλει στο LesvosPost ότι ο ναός της Παναγιουδας απειλείται καθημερινά και τελευταία είναι θύμα αλλεπάλληλων διαρρήξεων και πολλαπλών ζημιών, καθώς βρίσκεται σχεδόν δίπλα στα εγκαταλειμμένα κτήρια όπου διαμένουν κάθε λογής περιθωριακών αλλά και μεταναστών από το ΚΥΤ του Καρα Τεπε.

 

Σε πιάνει θλίψη, βλέποντας το άλλοτε ανθίζον Λεμβουργειο, ελαιοτριβείο και Σαπωνοποιείο, που δέσποζαν στην περιοχή, να υποκύπτουν στη φθορά του χρόνου και στην αδυναμία των τοπικών παραγόντων να προωθήσουν τη διάσωση και αξιοποίησή τους.

 

Αξίζει να τονισθεί πάντως πως το κτηριακό συγκρότημα έχει κληρονομηθεί από ιδιώτες οι οποίοι δεν ζουν στην Λέσβο και απλά το έχουν παρατήσει στην μοίρα του.

 

Την περίοδο 2009-2012 το παλιό Λεμβουργειο είχε μετατραπεί σε ένα όμορφο εστιατόριο πάνω από τη θάλασσα στην άκρη του κόλπου αλλά λόγο της οικονομικής κρίσης έκλεισε, και από τότε έχει αφεθεί στην μοίρα του.

 

Δυστυχώς όμως σήμερα έχουν μείνει μόνο κουφάρια από μπετόν και σίδερα και αντί για εστιατόριο, το κτίριο έχει μετατραπεί σε άντρο κάθε λογής παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

 

Το παλιό κτηριακό συγκρότημα στον κόλπο της Παναγιουδας αποτελείτε από Διατηρητέα Βιομηχανικά κτίσματα του 19ου αιώνα, και μάλιστα με άδεια για ξενοδοχείο 108 κλινών μέχρι και πέντε αστέρων. Πρόκειται για συγκρότημα κτιριακών εγκαταστάσεων με εξωτερικούς εκμεταλλεύσιμους χώρους , αποθηκευτικούς χώρους αλλά και δικαιώματα στην εγγύς ακτή. Μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν πως υπάρχει έτοιμη μελέτη και σχέδια ανακατασκευής και μεταποίησης.

 

Όλο το κτηριακό συγκρότημα μεγέθους 2385τμ πωλείτε στην αρχική τιμή των 1.050.000€ εδώ και χρόνια, αλλά κανένας δεν έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του..

 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ κτηριακό συγκρότημα του Λεμβουργειου

 















ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ λειτουργούσε σαν εστιατόριο το Λεμβουργειο