Στην Λέσβο Εκκλησία του Ορασιονισμού;.. και fake φωτογραφίες από τις Αλυκές στην Καλλονή?


Ένα περίεργο δελτίο τύπου μας ήρθε από την Εκκλησία του Ορασιονισμού που όπως φαίνεται λειτούργει και στην Λέσβο.

 

Σύμφωνα με το δελτίο εκπρόσωποι της Εκκλησίας του Ορασιονισμού Λέσβου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις Αλυκές Καλλονής

 

Μάλιστα το δελτίο τύπου συνοδευόταν και με φωτογραφίες που…. είναι προϊόν Φώτο μοντάζ…

 

Αναλυτικά το δελτίο:

 

Εκπρόσωποι της Εκκλησίας του Ορασιονισμού Λέσβου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις Αλυκές Καλλονής

 

Λέσβος, 2 Φεβρουαρίου 2024 – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, η Εκκλησία του Ορασιονισμού Λέσβου διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση στις Αλυκές Καλλονής την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με περιήγηση στην περιοχή, όπου οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων μέλη του Ορασιονισμού από την Ιταλία και το Ισραήλ, ενημερώθηκαν για τη σημασία των υγροτόπων και την πλούσια βιοποικιλότητα που φιλοξενούν.

Ακολούθησε τελετή ευχαριστιών, με επικεφαλής τον πατέρα Νεκτάριο Ρασέλλη και την Ευγενία Ρουγκουκέρη, για την προστασία και την ευημερία των υγροτόπων.

Η επιλογή των Αλυκών Καλλονής ως τόπου εορτασμού δεν ήταν τυχαία. Η περιοχή αποτελεί σημαντικό υγρότοπο, φιλοξενώντας πλήθος σπάνιων πτηνών, όπως τα ροζ φλαμίνγκο, που παρατηρούνται στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής όλο τον χρόνο.

 

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι η φετινή εκδήλωση σηματοδότησε την πρώτη φορά που η Εκκλησία του Ορασιονισμού Λέσβου προβάλλει ανοιχτά τις δράσεις της, καθώς μέχρι πρότινος το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο διατηρούνταν επιμελώς εμπιστευτικό.