Μια αλλιώτικη βασιλόπιτα από «το κιρκινέτσι» στο πάρκο Χατζηδήμου


Με κάλαντα και τραγούδια, κεράσματα και ιστορίες κόπηκε και μοιράστηκε σε όλους η πίτα των κατοίκων του ιστορικού κέντρου

 

Μια βασιλόπιτα αλλιώτικη από τις συνηθισμένες, μια βασιλόπιτα που είχε απ’ όλα, κόπηκε σήμερα από το Σύλλογο των κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» στο πάρκο Χατζηδήμου στο κάτω τμήμα της Κουλμπάρας.

 

Η παραδοσιακή πίτα ευλογήθηκε από τον παπα Αντώνη, τον παπά της γειτονιάς, και μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους. Κομμάτια κόπηκαν και για τους Αγίους των παρεκκλησίων της γειτονιάς, για το «διπλανό που είναι σε ανάγκη», για τον «άλλον» που ζει στη γειτονιά, ακόμα και για τα αδέσποτα ζώα, «το άλλο μισό της γειτονιάς», κόπηκε ένα κομμάτι.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Μπαλάσκας με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, το Χρύσανθο Μάντζαρη, τον Ηρακλή Κουντουρέλλη, το Στρατή Χαραλαμπίδη και το Μιχάλη Λαγκαδά. Με ευχές το πάρκο Χατζηδήμου που φιλοξένησε την εκδήλωση, του χρόνου να έχει μια στοιχειώδη φροντίδα από τη δημοτική αρχή, μια παιδική χαρά για τα παιδιά, και τα έργα υποδομών που έχουν ξεκινήσει στη γειτονιά να έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία του Άη Γιάννη του Αρμένη ενώ θα θεσμοθετηθούν και οι «γιορτές της παλιάς πόλης» κάθε Σεπτέμβριο.

 

Στη γιορτή συμμετείχε με κάλαντα και τραγούδια η χορωδία του συλλόγου «Οι Αιολείς» που εντυπωσίασε.

 

Στη γιορτή των κατοίκων του ιστορικού κέντρου για τον καινούργιο χρόνο, συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της γειτονιάς και όχι μόνο. Παρόντες και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαννάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Μανώλης Ευσταθίου, και η Περιφερειακή Σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα. Παρόντες με την ιδιότητα του μέλους του Συλλόγου και του γείτονα, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» Δήμος Καραμπεάζης. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες επίσης εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «το Δελφίνι» και του Συλλόγου των Ποντίων της Λέσβου

Για το κεράσματα φρόντισε το κέτερινγκ «Ελαϊτης». Για τις βασιλόπιτες το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς «Ζαχαροπλάστης» και ο Πάρις Γούναρης. Και για τα κρασιά η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ηφαίστειο» Ανεμώτιας.