Δήμος Μυτιλήνης: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με πολιτιστικούς συλλόγους και καλλιτέχνες- Έδιωξε τα ΜΜΕ η κ Χιωτελλη;


Με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Εριφύλης Χιωτέλλη με τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα καλλιτεχνικά σχήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Μυτιλήνης.

 

Στις συγκεντρώσεις αυτές, όπου σημειώθηκε σημαντική προσέλευση των ενδιαφερομένων, έγινε διεξοδική ενημέρωση από την πλευρά της Αντιδημάρχου σχετικά με την πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για τη δημιουργία Μητρώου Πολιτισμού, σε μια προσπάθεια πρώτης καταγραφής συλλόγων και σωματείων που προάγουν τον Πολιτισμό στον τόπο μας, με μια πληθώρα δράσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η κ. Χιωτέλλη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις νέες συνθήκες που προκύπτουν, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού -Πολιτισμού και τους κάλεσε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο μητρώο, όπως επίσης και τις προτάσεις τους για πολιτιστικές δράσεις για την τρέχουσα χρονιά.

Υπενθυμίζεται, πως για την εγγραφή στο μητρώο οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα μουσικά σχήματα και οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα πρέπει έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2024 να καταθέσουν στη Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, υπόψη κας. Ασημένιας Μήλιου, είτε εγγράφως στο Παλαιό Δημαρχείο (Π. Κουντουριώτου 15) στη Μυτιλήνη, είτε ηλεκτρονικά στο grafiopolitismoumyt@gmail.com τα ακόλουθα, ανά περίπτωση, δικαιολογητικά ή πληροφορίες:

 

Για τους πολιτιστικούς συλλόγους

 

Το καταστατικό της ίδρυσης τους θεωρημένο μαζί με την όποια τελευταία τροποποίηση, τον ΑΦΜ καθώς και το πρακτικό ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Για τα μουσικά σχήματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες

 

Πληροφορίες για τον διακριτικό τους τίτλο με τον αντίστοιχο ΑΦΜ, το καταστατικό τους εάν υπάρχει, την ιδιότητα τους σχετικά με ποιο χώρο της μουσικής τέχνης υπηρετούν (π.χ παραδοσιακό, έντεχνο, λαϊκό κλπ) και το σε ποια περιοχή της Λέσβου έχουν την επίσημη έδρα τους.

 

Όσον αφορά τους πολιτιστικούς συλλόγους, κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών που αναφέρονται παραπάνω, μπορούν να υποβάλουν μία μόνο πρόταση πολιτιστικής δράσης ανά σύλλογο, με ανάλογο αναλυτικό προϋπολογισμό, συναφή με τις επιτρεπόμενες εκ του νόμου δαπάνες.

 

Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των προτάσεων με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα του προϋπολογισμού, ενώ στόχος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού είναι η συνέχιση της συχνής επικοινωνίας και επαφής με τα πολιτιστικά σωματεία και τους φορείς που δραστηριοποιούνται  στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης.

 

 

-Φάουλ της κας Χιωτελλης η μη προβολή και κάλυψη της συνάντησης στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

 

 

Την Τρίτη το απόγευμα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης με στόχο την ενημέρωση και τον προγραμματισμό δράσεων, μια συνάντηση το κάλεσμα της οποίας έκανε η Αντι΄δήμαρχος Πολιτισμού, κα Εριφύλη Χιωτέλη, μέσω των μέσων ενημέρωσης δημόσια σε ένα δημόσιο χώρο, αυτόν του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης.

 

Δυστυχώς όμως όλοι οι ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν την συζήτηση άλλα δεν μπόρεσαν να παραστούν στο Δημοτικό Θέατρο, η αντιδήμαρχος πολιτισμού "ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ *ΚΑΛΥΨΗ", κάτι το οποίο γεννά ερωτήματα.

 

Γιατί ενώ το κάλεσμα ήταν δημόσιο σε έναν δημόσιο χώρο απαγόρευσε την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης.?????

 

Γιατί οι ενδιαφερόμενοι που δεν μπόρεσαν να παραστούν στην συνάντηση θα περιοριστούν στην ενημέρωση την οποία θα υπαγορεύσει η κα Χιωτέλη και δεν δίνει το δικαίωμα να βγάλει ο καθένας το δικό του συμπέρασμα και να αποκτήσει την δική του άποψη για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης....???

 

Αυτές ήταν οι δημοφιλέστερες ερωτήσεις που έστειλαν στο inbox οι πολίτες τις οποίες εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε, άλλα μπορεί να απαντήσει η κα Χιωτέλη ή ο κύριος Δήμαρχος, (Παναγιώτης Χριστόφας) γιατί στην ερώτηση "γιατί δεν το δείξαμε" η απάντηση ήταν :

 

"Εμείς πήγαμε...άλλα η κυρία Χιωτέλη δεν μας άφησε να τραβήξουμε."

 

Αυτό πραγματικά ήταν κάτι πρωτόγνωρο και ελπίζουμε να μην το ξανασυναντήσουμε....

 

*ΚΑΛΥΨΗ = τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης