Ερώτημα σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών για τις πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Βρίσας και του Πολιχνίτου το 2021

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς Τομέα κατανοώντας απολύτως τόσο την αγωνία του Πρόεδρου της Βρίσας κ. Νίκου Λάσκαρη όσο και των κατοίκων της Βρίσας που αφορούν τις αποζημιώσεις των αγροτών από την καταστροφική πυρκαγιά στην Βρίσα και την ευρύτερη περιοχή το 2021, απηύθυνε με το υπ’ αριθμ. 9852/22-01-2024 έγγραφο της,  ερώτημα προς τον ΕΛΓΑ ως αρμόδιο φορέα, προκειμένου να υπάρξει επίσημη απάντηση. 

Συγκεκριμένα ζήτησε να ενημερωθεί: εάν η αποκατάσταση του ελαιώνα προηγείται των αποζημιώσεων,  εάν θα υπάρξει έλεγχος από τον ΕΛΓΑ για την αποκατάσταση πριν την καταβολή των αποζημιώσεων,  για το πότε θα ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων για τα καμένα ελαιοκτήματα και τέλος εάν οι έως τώρα εκταμιεύσεις αφορούν την ανασύσταση του ελαιώνα ή την αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος λόγω της καταστροφής του.

Θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους ενδιαφερόμενους όταν θα έχουμε την επίσημη απάντηση από τον αρμόδιο φορέα του ΕΛΓΑ.