Με το καλημέρα σοβαρές καταγγελίες για την δημοτική αρχή Χριστοφα από τον Πανάγο Κουφελο και την παραταξη "Νέα Δράση, Νέος Δήμος"


Με μικρές εντάσεις και σοβαρές καταγγελίες πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μυτιλήνης την Δευτέρα. Η παράταξη "Νέα Δράση, Νέος δήμος" εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει σοβαρές ατασθαλίες που γίνονται χωρίς αποφάσεις από την νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστοφα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού Νέα Δράση, Νέος Δήμος:

 

Υπερβάλλων ζήλος !!!

 

Χθες ( σσ την Δευτερα), συμμετείχαμε ως οφείλαμε, στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμος Μυτιλήνης.

 

Θεωρούσαμε πως, σε ένα τέτοιο όργανο, το λιγότερο που θα έπρεπε να συμβαίνει είναι να κατατίθενται εισηγήσεις που θα διέπονται από την Αρχή της Νομιμότητας.

Από την δεύτερη κιόλας εισήγηση η παράταξη μας, Νέα δράση νέος Δήμος - Κουφέλος Πανάγος δια του επικεφαλής μας, Panagos Koufelos , τόνισε προς το Σώμα ότι, η πλειοψηφία των εισηγήσεων είναι αόριστες ενώ μερικές από αυτές έπασχαν νομιμότητας.

 

Παρόλα αυτά οι επισημάνσεις μας δεν εισακούστηκαν.

 

Είναι βέβαιο ότι, πάνω από 3 αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίασης θα ακυρωθούν από τα Όργανα Ελέγχου και θα επανέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με νέα νόμιμη εισήγηση.

 

Και δεν σταματάμε εκεί…

 

Τι μάθαμε χθες :

1. Μηχανήματα του Δήμου λειτουργούν χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

2. Παραχωρήθηκαν δημοτικά ακίνητα σε ιδιώτες

3. Container ρίψης απορριμμάτων τοποθετήθηκαν εντός αρχαιολογικού χώρου.

4. Καταστράφηκε η υπαίθρια δημοτική αγορά.

 

Τι δεν μάθαμε χθες:

1. Ποιος ήταν ο χειριστής του μηχανήματος έργου κι αν έχει το κατάλληλο δίπλωμα για το χειρισμο αυτού. Με ποια προκήρυξη προσλήφθηκε και ποια είναι η εργασιακή σχέση που τον συνδέει με τον Δήμο Μυτιλήνης.

2. Με ποια απόφαση και ποιου συλλογικού οργάνου παραχωρήθηκε το δημοτικό ακίνητο.

3. Με ποια απόφαση τοποθετήθηκε το container εντός αρχαιολογικού χώρου κι αν έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση αρχαιολογίας γι αυτό.

4. Με ποια απόφαση και ποιου συλλογικού οργάνου καταστράφηκε η υπαίθρια δημοτική αγορά και ποια Υπηρεσία βεβαίωσε την επικινδυνότητα αυτής με την οποία αιτιολόγησε ο δήμαρχος την αποξήλωση της.

Κι ακόμα είναι Τρίτη, 16-01-2024.