Πεζοπορία στην Κοιλάδα «της Μαλλιόντας» στον Μεσότοπο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024


Πεζοπορία στην Κοιλάδα «της Μαλλιόντας» στον Μεσότοπο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Για άλλη μια φορά ο Ορειάς θα περπατήσει στα μονοπάτια της Δυτικής Λέσβου. Αυτή τη φορά στην Κοιλάδα του ποταμού Μαλλιόντα («στη Μαλλιόντα», όπως χαρακτηριστικά λένε οι ντόπιοι), που ρέει ανάμεσα στα εντυπωσιακά ηφαιστειακά πετρώματα και κάνει γόνιμη με τα νερά του την περιοχή, όπου κάποτε λειτουργούσαν 14 νερόμυλοι και ζούσαν αρκετοί κάτοικοι του Μεσότοπου, φροντίζοντας τα περιβόλια τους σε ένα παραδεισένιο τοπίο, κατάφυτο από τα πλατάνια, τις λεύκες και τις ιτιές.
Ραντεβού την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 08:30  στο My Market, απ' όπου με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα κατευθυνθούμε προς το Μεσότοπο και στη συνέχεια στη γέφυρα του Μαλλιόντα. Εκεί θα αποβιβαστούμε όλοι από το λεωφορείο και θα χωριστούμε σε δυο ομάδες, για να ξεκινήσουμε την κυκλική πεζοπορία μας, ως εξής:


Η μια ομάδα με οδηγό τον φίλο του συλλόγου μας, Ανδρέα Πίτσα, θα περπατήσει σε μια εύκολη και πολύ όμορφη διαδρομή, 7 περίπου χιλιομέτρων, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού και θα επιστρέψει από διαφορετικό δρόμο στο ίδιο σημείο.


Η άλλη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα κάνει μια πολύ απαιτητική διαδρομή. Ξεκινώντας από το ίδιο σημείο, θα κινηθεί ανηφορικά προς το Κακό Βουνό και, αφού διανύσει την κορυφογραμμή μέχρι το εξωκλήσι της Παναγιάς, στη συνέχεια θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού. Η διαδρομή είναι  δύσκολη και θα διανύσει περίπου 11 χιλιόμετρα.


Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα επιβιβαστούμε (και οι δυο ομάδες) στο λεωφορείο, για να μας οδηγήσει σε εστιατόριο της περιοχής, ώστε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο και αυτήν την Κυριακή.


Σας υπενθυμίζουμε ότι και για τις δυο διαδρομές απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο. Ειδικά για την ομάδα που θα ανέβει στην κορυφή απαραίτητα είναι τα ζεστά ρούχα, ακόμα κι αν ο καιρός δείχνει πολύ καλός!  


Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.