Στην Κίνα η Βάσω Χοχλακα


Έχοντας τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επισκέφτηκα το προηγούμενο διάστημα την Κίνα, συμμετέχοντας στο forum "China in Sight Global Insight 2023" που πραγματοποιήθηκε στη Σενζέν, Επαρχία της Γκουανγκντόνγκ.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από το Διεθνές Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ (IDCPC), την Τοπική Επιτροπή του ΚΚΚ στη Σενζέν και τη Δημοτική Κυβέρνηση της Σενζέν, από το Κέντρο Κινεζικών Σπουδών για τον Σύγχρονο Κόσμο και από το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοτικής Κυβέρνησης της Σενζέν.

Βασικό θέμα του φόρουμ στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ήταν :   «Ο Κινέζικος Εκσυγχρονισμός και η Συνεργασία υψηλής ποιότητας», περιλαμβάνοντας συζητήσεις επί θεμάτων Κινεζικού Εκσυγχρονισμού,  Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στη διάρκεια του φόρουμ, είχα την τιμή να μιλήσω ως εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού κόμματος της χώρας μας αλλά και να συμμετέχω σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με τους Υπουργούς της δημοτικής κυβέρνησης της Σενζέν και κορυφαίους αξιωματούχους από το IDCPC.