Διοργάνωση εκδηλώσεων τιμής στην Οικογένεια Βερναρδάκη από την περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΟ Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών Αναστασία Αντωνέλη, παρουσία του Καθηγητή Δρος Παναγιώτη Βερναρδάκη παραχώρησαν σήμερα 02.11.2023 Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέμα της συνέντευξης ήταν η διοργάνωση εκδηλώσεων τιμής στην Οικογένεια Βερναρδάκη, μέλη της οποίας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αφύπνιση της Εθνικής Συνείδησης του τοπικού πληθυσμού και την απελευθέρωση του νησιού από τους Οθωμανούς.

Οι εκδηλώσεις τιμής θα λάβουν χώρα από τις 7 έως τις 13 Νοεμβρίου στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με ιστορικά κειμήλια.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο θέμα μίλησε για τους τιμώμενους Καθηγητές Δημήτριο Βερναρδάκη, Γρηγόριο Βερναρδάκη, Αθανάσιο Βερναρδάκη με αναφορές στο έργο τους και ιδιαίτερα στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Βερναρδάκη, το έργο και την προσφορά του στην εξέλιξη της Ελληνικής Γλώσσας με το βιβλίο του για τον Αττικισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Περιφέρεια η διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών, προκειμένου να αντιληφθούν όλοι οι πολίτες της Λέσβου το ρόλο της οικογένειας αυτής στην αφύπνιση της Εθνικής Συνείδησης, ενώ ευχαρίστησε την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Ο λόγος παραχωρήθηκε και στον νεότερο εκπρόσωπο της τιμώμενης οικογένειας Καθηγητή Παναγιώτη Βερναρδάκη, ο οποίος μετά από αναφορές στην ιστορική διαδρομή των προγόνων του, υπογράμμισε ότι θα είναι ο ίδιος ομιλητής στα εγκαίνια της έκθεσης την προσεχή Τρίτη, απευθύνοντας πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Λέσβου, την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα να παραβρεθούν.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου. Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν στις 7/11 ώρα 19.00 και στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει θα προλογίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Παπαγεωργίου και η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Κατερίνα Στρατάκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 13/11 και θα είναι ανοικτή για το κοινό εργάσιμες μέρες και ώρες.