Οι " φωνές" Μουτζούρη φέρνουν αποτελέσματα



Με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης επιβεβαιώνει ουσιαστικά τον λόγο για τον οποίον ψηφίστηκε εκ νέου από τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου. Η συνεχή του πίεση και οι "φωνές" προς την κυβέρνηση και τα στελέχη της για το μεταναστευτικό αλλά και την επαναφορά της βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες είχαν ως αποτέλεσμα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδης να δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για την κατάσταση στα νησιά μας και να προχωρήσει από την μια στην διαδικασία αποσυμφόρησης των δομών η οποία ήδη γίνεται τουλάχιστον για την Λέσβο στην οποία ο αριθμός των μεταναστών μειώθηκε κατά χίλια περίπου άτομα το τελευταίο διάστημα και από την άλλη στην συζήτηση για την επαναφορά της βίζας των Τούρκων επισκεπτών. Μάλιστα το θέμα της βίζας είχε τεθεί από τον Μουτζουρη και προς τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στην Λέσβο στην εκδήλωση για το ΕΣΠΑ και ουσιαστικά από τότε είχε ανοίξει η συζήτηση από πλευράς κυβέρνησης. Δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις για τους νησιώτες οι οποίες χρεώνονται αποκλειστικά στην τακτική του Μουτζούρη να διεκδικεί και να μην αφήνει σε ησυχία την κυβέρνηση. Μάλιστα όπως διαφαίνεται και από την ανάρτηση του σήμερα, ο Περιφερειάρχης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ίδιο τον κ. Καιρίδη ο οποίος αφού τον ενημέρωσε για τα παραπάνω θέματα ζήτησε και την συνεργασία των δύο πλευρών. Και δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικα πλέον καθώς ο Μουτζούρης θα είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια Περιφερειάρχης και η κυβέρνηση και τα στελέχη τους θέλοντας και.μη θα πρέπει να συνεργαστούν μαζί του. Το ίδιο φυσικά επιδιώκει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης που "γκρινιάζοντας" συνεχώς τοις την κυβέρνηση καταφέρνει να εξυπηρετει τα συμφέροντα των νησίωτων. 

Η ανάρτηση του:

"Ανώτατη αρχη, αρμόδια επι του θεματος, η οποια επικοινώνησε μαζι μας σημερα με επαινετή πρωτοβουλία της, μας ενημερωσε για τα παρακατω:

(1) Η Κυβέρνηση ελαβε την πρωτοβουλία να συζητήσει το θεμα της χορηγήσεως βιζσς σε Τούρκους επισκεπτες μας διαρκείας ενος ετους. 

(2) Η βίζα θα ειναι διαρκείας 72 ωρών. 

(3) Θα δινει δυνατοτητα πολλαπλών επισκέψεων 72 ωρών στη διαρκεια του ετους (χειμωνα, καλοκαιρι, Χριστουγεννα, Πασχα κλπ). 

(4) Δεν θα επιτρεπει παραμονη περαν των 72 ωρών. 

(5) Υπόκειται στην εγκριση της Ε. Ε. 


Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση"