Μεγαλειώδης η συγκέντρωση για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου στην ΜυτιλήνηΑπό τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών

Με μια μαζική σε παλμό και όγκο αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη ο φετινός γιορτασμός των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πλατεία Σαπφούς δονήθηκε από τα συνθήματα, που διαδέχονταν το ένα το άλλο, όπως «Εσείς σκοτώσατε Λαμπράκη Μυρογιάννη-φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά-έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «το δίκιο χαραγμένο στων λαών τη μνήμη-νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη» κ.α.

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας να δοθεί συνέχεια στους αγώνες, καθώς τα μηνύματα και οι διεκδικήσεις του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ενώ από τους χαιρετισμούς και τα συνθήματα, εκφράστηκε δυναμικά και η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, για την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η χορωδία cantaλαλούν, έντυσε μουσικά τη συγκέντρωση, ενώ κατά την διάρκεια των ομιλιών συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν μια μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης.

Στη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, των Σωματείων και των φορέων, χαιρέτησαν η Καλλιόπη Τσιλικλή εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Σωκράτης Κεσίδης μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, η Τζώρτζια Ρασβίτσου εκ μέρους της Κίνησης Μνήμη και Δράση, ο Γιάννης Συκάς πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου, η Στέλλα Γιακουμή πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Βορείου Αιγαίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας και ο Γιώργος Αλεξίου πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Την κεντρική ομιλία, έκανε ο Γιάννης Ζαφειρίου, πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Μετά, ακολούθησε πορεία από την προκυμαία, η οποία κατέληξε στο άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη, όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.