"Ψηφοφόροι της ΝΔ "ανέδειξαν" Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα" (pic)



Γράφει ο "παραπολιτικός"


Τα αποτελέσματα της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Μυτιλήνης αναμφίβολα προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και σχόλια όχι τόσο ως προς το αποτέλεσμα και την επικράτηση του Παναγιώτη Χριστόφα η οποία ήταν ένα σενάριο πολύ πιθανό και επιβεβαιώθηκε για λόγους που είναι γνωστοί, αλλά συζητήσεις για το μέγεθος της διαφοράς και του ποσοστού που έλαβε η παράταξη του κ. Χριστόφα. 

Ένα ποσοστό 55% που σαφώς και δεν έχει να κάνει μόνο με ψηφοφόρους από τον αριστερό χώρο αλλά και από την δεξιά και την ΝΔ. Και όσο και αν στην αυτοδιοίκηση λέμε ότι δεν ψηφίζει ο κόσμος με κομματικά κριτήρια αυτή είναι η μισή αλήθεια καθώς πάντα η παρέμβαση των κομματικών επιτελείων και τοπικών στελεχών σε όλες τις αναμετρήσεις είναι καθοριστική. 

Υπό αυτή την έννοια αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα μετά την καταγραφή των αποτελεσμάτων και την ανάλυση τους είναι πως ο Παναγιώτης Χριστόφας άντλησε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ οι οποίοι και τον στήριξαν. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και γνωστό πλέον σε όλους όσοι ασχολούνται πιο ενεργά με την πολιτική και τις εκλογές. 

Και είναι προφανές πως μια μερίδα της ΝΔ ένα κομμάτι της συγκεκριμένο και γνωστό κατευθύνθηκε προς την πλευρά Χριστόφα για πολλούς και διάφορους λόγους. 

Είτε γιατί λειτούργησε εκδικητικά ως προς την υποψηφιότητα Κουφέλου, είτε γιατί υπήρξαν συμμαχίες και ως προς τις Περιφερειακές εκλογές οχι απαραίτητα σε επίπεδο επικεφαλή αλλά σε επίπεδο υποψηφίων και σταυρούς.

 Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί και το μεγάλο ποσοστό του Στεφανή στην Περιφέρεια ο οποίος έλαβε ανέλπιστα μεγάλο ποσοστό το οποίο για πολλούς θεωρείται και ταβάνι. 

Το συμπέρασμα αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και ο τέως αντιδήμαρχος του Δήμου Λέσβου και νυν υποψήφιος με την παράταξη του κ. Χριστόφα σε σχόλιο απάντηση στον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του LesvosPost Στεφάνου Γεώργιο σε δημόσια ανάρτηση στο FB μετά από σχετικό ερώτημα του κ Στεφάνου. 

Ο κ. Τσουπής υποστήριξε και επιβεβαιώνει αυτό που είναι κοινό μυστικό πλέον από την Κυριακή το βράδυ , ότι ένα κομμάτι της Ν.Δ στήριξε τον Παναγιώτη Χριστόφα και τον έβγαλε δήμαρχο με αυτή την μεγάλη διαφορά. 

Και δεν αναφέρεται προφανώς στους απλούς μη κομματικούς ψηφοφόρους αλλά σε "βαριά" στελέχη της Ν.Δ ακόμα και υποψήφιοι με τον Αλκιβιάδη Στεφάνη που έκαναν αγώνα μοιράζοντας ακόμη και οι ίδιοι ψηφοδέλτια του κ Χριστοφα, όπως επίσης και πολλοί εκλογικοί αντιπρόσωποι του κ Στεφάνη ήταν ίδιοι με την παράταξη ΜΠΡΟΣΤΆ και άλλα πολλά ευτράπελα που είναι γνωστά στις δύο δημοτικές παρατάξεις με φωτογραφίες και ντοκουμέντα. 

Αυτό βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρο για την Ν.Δ στο νησί καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν συνιστώσες που λειτουργούν η μία κόντρα στην άλλη και πολλές φορές εκδικητικά με μόνο γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και την καρέκλα. 

Η εκδίκηση ωστόσο είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και μάλιστα μια εβδομάδα αργότερα....

Σχετική φωτογραφία