Π.Παρασκευαιδης: Υψώνω φωνή διαμαρτυρίας στη νέα απόφαση των ΕΛΤΑ για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΓΕΡΑΣ

 

Με αφορμή την Αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στη Γέρα ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ν. Λέσβου, κ. Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, προέβη στη παρακάτω ΔΗΛΩΣΗ:Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ εκώφευσε πριν λίγο καιρό στην φωνή διαμαρτυρίας των κατοίκων της Άντισσας, της Πέτρας, της Αγίας Παρασκευής αλλά και στην φωνή των Βουλευτών που έφεραν το θέμα στη Βουλή με ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ζητώντας την Ανάκληση των σχετικών αποφάσεων κατάργησης των καταστημάτων ΕΛΤΑ.


Σήμερα υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και την ενώνω με την φωνή των κατοίκων της Γέρας στη νέα απόφαση των ΕΛΤΑ για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΓΕΡΑΣ από 23-10-2023.


 Κατά την ανακοίνωση του σχεδίου Αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ υπήρξε δέσμευση και διαβεβαίωση ότι θα ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα και οι ιδιαιτερότητες αυτής. Δυστυχώς η πολιτική της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών στους φορείς και Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, καταργεί πλέον κάθε κοινωνικό πρόσημο και χαρακτήρα αφού για τους ιδιώτες μόνο το κέρδος καθορίζει την πολιτική τους. Ο κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, που έφτανε και στο μικρότερο οικισμό της παραμεθόριας Ελλάδας πεθαίνει.


Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό, στον οποίο θα αποταθώ και Κοινοβουλευτικά, καθώς και την Διοίκηση των ΕΛΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ την Αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΓΕΡΑΣ αλλά ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ για τα άλλα καταστήματα της παραμεθόριας και απειλούμενης περιοχής του Νομού Λέσβου.