Πεζοπορία στον Καστανιώνα της Αγιάσου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023


Μετά από το μεγάλο διάλειμμα λόγω των εκλογών και με γεμάτες μπαταρίες, επανερχόμαστε δριμύτεροι στην συνήθη μας δραστηριότητα. Και φυσικά, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επισκεπτόμαστε τα μονοπάτια της Αγιάσου που, όσο προχωράει το φθινόπωρο, γίνονται ολοένα και πιο όμορφα.

Την Κυριακή αυτή, λοιπόν, 22 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε να περπατήσετε μαζί μας στον Καστανιώνα της Αγιάσου. Το ραντεβού μας  θα είναι, όπως πάντα, στο My Market, ώστε να ξεκινήσουμε στις 08:30 με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας.

Χωρισμένοι σε δυο ομάδες  κι ακολουθώντας δυο διαφορετικές διαδρομές θα κινηθούμε κι αυτή τη φορά:

Η πρώτη ομάδα, με οδηγό τον Δημήτρη Σταματέλλη, θα ξεκινήσει από την Αγιάσο ακολουθώντας την «πατωμένη» προς τη βρύση της Πατσαβούρας κι από εκεί ακολουθώντας όμορφα μονοπάτια και αγροτικό δρόμο θα επιστρέψει κυκλικά στην Αγιάσο. Η διαδρομή είναι μάλλον εύκολη, περίπου 8 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη ομάδα, με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, θα ξεκινήσει από την Αγιάσο κι αφού περάσει από τις περιοχές Βάλανο και Σκοτεινό, θα φτάσει στον Άγιο Φανούριο κι από εκεί θα επιστρέψει κυκλικά στην Αγιάσο. Η ομάδα θα διανύσει περίπου 13 χιλιόμετρα σε μια πανέμορφη αλλά πιο απαιτητική διαδρομή.

Επειδή, όπως γνωρίζετε, τα μονοπάτια της Αγιάσου στην πλειοψηφία τους είναι είτε ανηφορικά είτε κατηφορικά (στην επιστροφή), απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση και για τις δυο διαδρομές!

Απαραίτητα, επίσης, θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο 6977915615.