Παρελθόν το κέντρο νεοσυλλέκτων οπλιτών στην Μυτιλήνη - Παρέμβαση Μουτζούρη



Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κλείσουν Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 , στο πλαίσιο χωρικού επανασχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ αυτών και τα Κέντρα Κατάταξης της Λέσβου,Χίου και Σάμου καλεί την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Υπουργείου σε επανεξέταση του θέματος με την ακόλουθη δήλωση :

 « Όπως πληροφορούμαστε με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οδεύουμε στη παύση λειτουργίας ορισμένων Κέντρων Νεοσυλλέκτων στη Θράκη και τα νησιά, μεταξύ αυτών και τα Κέντρα Κατάταξης της Λέσβου, Χίου και Σάμου και επαναλειτουργία των άλλων Κέντρων. Η απόφαση πρόκειται να ισχύσει σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από την υποδοχή της επόμενης ΕΣΣΟ. Η λειτουργία των Κέντρων του Βορείου Αιγαίου είχε υποστηριχθεί στο παρελθόν από την Τοπική Κοινωνία για κοινωνικούς , οικονομικούς λόγους και τόνωσης του εθνικού συναισθήματος.

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου τελούν υπό την μόνιμη απειλή της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, και δέχονται καθημερινά τις υβριδικές απειλές και την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού. Ζητούμε την επανεξέταση του θέματος , σε ότι μας αφορά ως Βόρειο Αιγαίο, με το σκεπτικό της αμυντικής θωράκισης των νησιών και της τόνωσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αλλά και της κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ευεξίας των οικογενειών των Nεοσυλλέκτων και της τοπικής κοινωνίας.»