Η Αegean Regatta 2023 ξεκινά από τον Μόλυβο το νέο πανέμορφο ταξίδι της



Πανέτοιμος να ταξιδέψει στο Αιγαίο Πέλαγος για 22η φορά είναι ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Αegean Regatta που ανοίγει πανιά από το Μόλυβο της Λέσβου, την Κυριακή 20 Αυγούστου, με την επίσημη τελετή έναρξης.

Στον αγώνα που αποτελεί θεσμό για το ναυταθλητισμό του Αρχιπελάγους, έχουν δηλώσει συμμετοχή 62 σκάφη και περισσότεροι από 600 ιστιοπλόοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναμένεται να βιώσουν συναρπαστικές εμπειρίες στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου αλλά και να ζήσουν μοναδικές στιγμές στα πανέμορφα νησιά - σταθμούς του αγώνα.

Η Aegean Regatta που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ξεκινά από το Μόλυβο της Λέσβου και με στάσεις στα Ψαρά και στις Οινούσσες θα καταλήξει στα Καρδάμυλα της Χίου στις 26 Αυγούστου.

Ηδη τα πρώτα σκάφη έχουν φτάσει στο Μόλυβο, ώστε το πρωϊ της Δευτέρας να ξεκινήσουν τον αγώνα βάζοντας πλώρη για τα ιστορικά Ψαρά. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Εριφύλη Βαρδάκη λέει για την Αegean Regatta: «Για μία ακόμη χρονιά ανυπομονούμε να υποδεχθούμε στα πανέμορφα νησιά μας, όλους τους ιστιοπλόους που μετέχουν στην Aegean Regatta. Η Οργανωτική Επιτροπής μαζί με τους συνεργαζόμενους ομίλους έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαι σίγουρη ότι και φέτος ο αγώνας θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχία, Καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα.»

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2023

Σάββατο 19 Αυγούστου – Μόλυβος

16:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

Κυριακή 20 Αυγούστου – Μόλυβος

10:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών

21:00 Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 21 Αυγούστου - Μόλυβος

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Μόλυβος – Ψαρά, περίπου 65νμ

Τρίτη 22 Αυγούστου – Ψαρά

21:00 Απονομές επάθλων

Τετάρτη 23 Αυγούστου - Ψαρά

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Ψαρρά – Καρδάμυλα, περίπου 30νμ

Πέμπτη 24 Αυγούστου - Καρδάμυλα

21:00 Απονομές επάθλων

Παρασκευή 25 Αυγούστου – Καρδάμυλα

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Καρδάμυλα – Οινούσσες περίπου 18νμ

21:00 Απονομές επάθλων

Σάββατο 26 Αυγούστου - Οινούσσες, Καρδάμυλα

11:00 Παράκτια Διαδρομή

Οινούσσες – Καρδάμυλα, περίπου 8νμ

21:00 Τελετή Λήξης

Tη διοργάνωση της Aegean Regatta 2023 συντονίζει η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (ΠΕΚΕ Βροντάδου) και συνδοργανωτές Όμιλοι είναι οι : Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Καρδαμύλων

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.aegeanregatta.gr

www.facebook.com/Aegean.Regatta